Körmendi Törpördögök - MAFC 91:67
24
Apr
2016
Körmendi Törpördögök - MAFC 91:67
2016. április 24.  |  15:17

A harmadik hely sorsáról a MAFC - Körmend mérkőzés döntött. 

Két jó formában lévő csapat ütközetét láthatták a kilátogató nézők.

Az első félidő nagy részében a MAFC csapata tudta tartani a lépést ellenfelével, de a szünet előtti szakaszban a Körmend meg tudott lépni a jó külső dobásaiknak köszönhetően.

Félidő eredménye 51-33.

A második félidőben a Körmend csapata fokozatosan felőrölte a MAFC gárdáját remek dobó formájának köszönhetően, amely kezdett kifogyni az erejéből és ezáltal nem tudta játszani a tőle megszokott agresszív, megalkuvást nem tűrő játékot.

A Körmend csapata megérdemelten szerezte meg az Országos Bajnokság harmadik helyezését.

A végeredmény 91-67 a Körmend javára.

Kocsis Tamás, a Körmend edzője: "Nagyon örülünk a bronzéremnek. A tegnapi sokk után fel tudtunk állni és nagyon szép kosárlabdát játszva helyenként látványosan is tudtunk kosarazni. Úgy gondolom megérdemelten nyertünk ezzel a különbséggel." 

Garai Péter, a MAFC edzője: "Nagyon elfáradtunk tegnap a döntőbe jutásért. A Körmend egész héten elég rosszul dobott kintről. Itt az első félidőben 60-70%-kal dobott. Ezzel gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést. Tartottuk magunkat, küzdöttünk ezzel a dobóteljesítménnyel ennyivel jobb volt a Körmend. Gratulálok nekik. A saját csapatomnak a negyedik hely megszerzése nagyon elfogadható és jó eredmény. "