Szombathelyi KA - Budapesti Honvéd 91:69
24
Apr
2016
Szombathelyi KA - Budapesti Honvéd 91:69
2016. április 24.  |  14:08
Az ötödik helyért küzdött meg egymással a Budapesti Honvéd és a Szombathelyi Kosárlabda Akadémia csapata. 

Jobban kezdett a SZOKA csapata. Pontosabban és koncentráltabban játszó vasiak jól használták ki a Honvéd hibáit és hamar tetemes előnyt tudtak szerezni maguknak. A félidőben már 45 - 28 ra vezettek és a második félidőben is folytatták jó játékukat. 

A Honvéd a második félidőben még produkált egy biztató periódust, melyben 10 pontra felzárkóztak, de a Durázi vezette szombathelyiek hamar reagáltak rá és újfent megléptek ellenfelüktől akik teljesen elkészültek az erejükkel.

A végeredmény 91 - 69 lett a szombathelyieknek.

Svajda Gábor, a Szombathely edzője: "Gratulálok a csapatomnak az ötödik hely megszerzéséhez. Nagyon jól játszottunk. Volt önbizalom a támadásunkban és védekezésünkben is. Tudtuk érvényesíteni a rendszerünket a pályán. Összességében a junior döntőn jól szerepeltünk. Elégedett vagyok az ötödik hely megszerzésével. Elégedett vagyok a csapatommal. Minden mérkőzésen tanultunk valamit és ebből szeretnénk építkezni. Ez egy lépcsőfok volt a fiúknak. Szeretnénk ezen az úton tovább haladni." 

Simon Nándor, a Honvéd edzője: "A csapat eredménye és a teljesítménye nem tükrözik egymást. Egy nagyon szerethető csapatot építettünk ebben az évben. Ezt éreztük kívülről. Nagyon sok támogatást jelentett nekünk a hazai rendezés, fantasztikus hazai közönség elott. Azt a szeretet amit itt építettünk azt kifelé sugároztuk. Gratulálok a csapatnak, nagy menet volt. Hajrá Honvéd!"

Vármegyei szövetségek