Körmendi Törpördögök - Kosárlabda Akadémia Pécs 64:75
23
Apr
2016
Körmendi Törpördögök - Kosárlabda Akadémia Pécs 64:75
2016. április 23.  |  16:38

A Körmend és a Pécs csapata játszhatott először a döntőbe kerülésért. 

A teher egy kicsit sem zavarta a csapatokat, a szurkolók egy remek mérkőzést láthattak. 

Fej-fej mellett haladtak a csapatok az egész meccs során. A körmendi csapat elsősorban a külső dobásait használta, míg a Pécs labdavezetéssel próbálta megbontani a körmendi zónát. A huzóembereire mindkét csapat számíthatott, igazi rangadó volt. 

A negyedik negyedben a pécsi csapat jobban tudta érvényesíteni az akarát és pontosabban játszott, míg a körmendieknek nem ültek a tripláik és elég egyoldalúvá vált a játékuk. Két perccel a vége előtt már tíz ponttal vezetett a Pécs. 

A végeredmény végül 64-75 lett a pécs javára. Összességében megérdemelten jutottak a döntőbe. 

Kocsis Tamás, a Körmend edzője: "Az első félidőben szinte tökéletesen végrehajtottuk amit elterveztünk. Sikeresen kivettük a játékból Kucsora Csabát. Aztán a masodik félidőben valami megbomlott, elvesztettük a ritmust, hagytuk a pécsieket belelendülni a játékba. 31 százalékos mezőny mutatóval nem lehet országos döntőbe jutni." 

Mavrenski Ivica, a Pécs edzője: "Először is szeretnék gratulálni a csapatomnak. Szeretem amikor így kezdhetek egy interjút. Mikor ide érkeztünk erre a tornára akkor tudtuk, hogy nem mi vagyunk a torna legnagyobb esélyesei. De meg voltak a saját álmaink. Küzdöttünk az álmainkért és egymásért is. Játszottunk egy nagyszerű mérkőzést es megnyertük az elődöntőt. Várjuk a döntőt és mégegyszer gratulálok a csapatomnak."