Budapesti Honvéd - Vasas Akadémia 75:82
22
Apr
2016
Budapesti Honvéd - Vasas Akadémia 75:82
2016. április 22.  |  22:14
Fantasztikus hangulatban kezdődött az utolsó csoportmérkőzés. A hazai szurkolók tudták mi a dolguk, belehajszolni a csapatukat a győzelembe. Számukra ugyanis csak a győzelem volt elfogadható, vereség esetén ugyanis lemondhattak az érmes reményeikről. 

A Vasas Akadémia azonban nem akart ehhez asszisztálni, így a pályán hatalmas küzdelem alakult ki. A kék-pirosak diktálták a tempót, a hazaiak próbáltak nem lemaradni. A második negyed azonban nem úgy sikerült, ahogy a Honvédosok tervezték, így magabiztosnak tűnő 11 pontos Vasas vezetéssel tértek pihenőre a csapatok. Fordulás után sem nagyon változott a játék képe. Egészen a negyedik negyed közepéig. Ekkor a Vasas dobások kimaradtak, a Honvéd trojkák azonban sültek. Meg is fordították a mérkőzést a hazaiak. Nem sokáig örülhettek azonban, a Lewis Chester vezette vendégek gyorsan visszaszerzték a vezetést, amit már nem is engedtek ki a kezeik közül. 

Ezzel a Vasas Akadémia mögött a Kosárlabda Akadémia Pécs jutott a legjobb négy közé. Előbbi egylet a MAFC-cal, utóbbi a Körmendi Törpördögökkel játszik holnap, a döntőbe kerülésért.  
 
Faragó Péter, a Vasas edzője: "A Honvéd csapata szorult helyzetből várta a találkozót és éppen ezért biztos voltam benne, hogy sebzett vadként fognak támadni az elején. Erre fel is hívtam a csapatom figyelmét. Úgy gondolom, hogy az első hullámokat nem csakhogy átvészeltük, hanem írányítani is tudtuk a mérkőzést. A tornán először láttam a csapatomtól külső/belső egyensúlyt az első félidőben. Kintről és bentről is eredményesek tudtunk lenni. A második félidőben várható volt, hogy fel fog támadni a Honvéd, ott Mucza Tamás hárompontosaival vissza tudtak jönni a mérkőzésbe, és utána a legjobbkor - egy időkérés alatt sikerült tiszt vizet önteni a pohárba a Honvéd vegyes védekezésére. Találtunk egy megoldást, amelyből sikerült kosarat dobnunk, valamint felhívtam a csapatom figyelmét az azt követő védekezésre is. Sikerült lelassítanunk/bedupláznunk a labdafelhozatalukat és így azt mondom, hogy szerintem megérdemelten nyertünk. Nagyon sokat kivett belőlünk a mérkőzés, de a srácok szívből fognak tovább menni a tornán."
 
Simon Nándor, a Honvéd edzője: "A kilátogató szurkolók fantasztikus utánpótlás mérkőzést láthattak. Szoros végjátékban, a Vasas legyőzőtt minket - ma Lewis Chester-rel jobbak voltak. Gratulálok, sok sikert kívánok nekik! Rólunk annyit, hogy hat félidőt játszottunk eddig a tornán, ebből a hat félidőből ötön játszottunk extrán, még sem sikerült négybe jutnunk. Nem keseredtünk el, játszunk tovább. Van még kettő mérkőzésünk ebből a szezonból, igyekszünk tartalmasan megtölteni azokat. Hajrá Honvéd!"