Körmendi Törpördögök - Szolnoki Olaj KK 57:71
22
Apr
2016
Körmendi Törpördögök - Szolnoki Olaj KK 57:71
2016. április 22.  |  17:51
A Körmend és a Szolnok mérkőzésnek kimondottan nagy tétje már nem volt. Amíg a Körmend már csoportelsőként továbbjutott, addig a Szolnok nyeretlenül várta a párharcot.

Az első félidő kiegyenlített volt, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Húsz perc után az eredményjelző 30-31 volt a Szolnok javára.

A harmadik negyedben a Szolnok csapata egy fokozattal feljebb kapcsolt, amelyre a Körmend nem tudott reagálni. Ezt a negyedet a Szolnok 19 ponttal nyerte és gyakorlatilag ebben a negyedben el is dőlt a győztes kiléte. Az utolsó játékrészben a Körmend már csak kozmetikázni tudott az eredményen, amely 57-71 lett.

Kocsis Tamás, a Körmend edzője: "Sajnos nem sikerült összeszedni a srácokat mivel már csoportelsőként tét nélküli volt a mérkőzés. Voltak olyan periódusok amikor hozzá tudtunk tenni a játékhoz és voltak olyanok amikor nem, például a harmadik negyed amikor csak két pontot tudtunk dobni. Gratulálok a Szolnok csapatának."

Honti Viktor, a Szolnok edzője: "Az elsődleges célunkat nem sikerült teljesíteni az első két mérkőzésen. Új célt tűztünk ki magunk elé, ebben a második célban az első lépést sikerült megtennünk. Az volt a célunk, hogy vissza szerezzük önbizalmunkat és saját stílusunkat. Harcba szeretnénk szállni az ötödik helyért. További sok sikert kívánnék a Körmendnek. Nagyon jó csapatuk van. Most egy kicsit gyengébben dobtak, ezzel megkönnyítették a mi dolgunkat."