Kosárlabda Akadémia Pécs - Budapesti Honvéd SE 97:93
22
Apr
2016
Kosárlabda Akadémia Pécs - Budapesti Honvéd SE 97:93
2016. április 22.  |  12:09
Az első félidőben a Pécs csapata összeszedettebben és pontosabban játszott, ennek köszönhetően sikerült 9 pontos előnyt szerezniük két negyed alatt. A Honvéd Kerpel-Fronius Gáspár játékának köszönhetően meccsben tudta tartani magát a gyenge büntető százalékuk ellenére is.

A második félidő elején a játék képe nem változott. Az utolsó játékrészben a budapesti alakulat hősies küzdelemmel és Kerpel-Fronius vezérletével vissza küzdötte magát a mérkőzésbe, de pécsi csapatnak sikerült megőriznie 4pontot az előnyéből és 97-93 as arányban tudtak győzedelmeskedni. 

A Honvéd csapatában Kerpel Fronius 45 pontig jutott

Mavrenski Ivica, a Pécs edzője: "Eloszor szeretnék gratulálni saját játékosaimnak. Másmilyen játékot játszottunk, mint tegnap. Végig vezettünk a mérkőzésen. Nem volt túl sok rossz periódusunk. A meccs végen kicsit elveszítettük a fejünket, de úgy érzem, hogy jobban játszottunk és megérdemeltük a győzelmet."

Simon Nándor, a Honvéd edzője:" Azt mondják az éremnek három oldala van. A mi oldalukról azt tudom elmondani , hogy rengeteget hibáztunk védekezésben, büntetőben, védő lepattanóban, gyenge oldali védekezésben. Az érem másik oldala a pécsi oldal. Gratulálok nekik, a legjobb eddigi játékukat mutatták Mavrenski remekül felkészítette a csapatát. Csak említés képpen az éremnek az éle nagyobb hangsúlyt kapott, mint amire számítottunk.Ezt a három dolgot ilyen formában a társaság nem tudta feldolgozni, így kissé meggondolatlanná, fegyelmezetlenné vált a játékunk. A délutáni mérkőzésre készülve ,ha egy ponttal is, de megverjük a Vasast, akkor tovább jutunk és elődöntőt játszunk."

 

Vármegyei szövetségek