Vasas Akadémia - Kosárlabda Akadémia Pécs 95:71
21
Apr
2016
Vasas Akadémia - Kosárlabda Akadémia Pécs 95:71
2016. április 21.  |  17:33



Az első félidő egy kiegyenlített, izgalmas csatát hozott, melyben mindkét csapat kreatív és eredményes játékot produkált. Ekkor még a pécsi csapatnak ment jobban a játék, és úgy tűnt, hogy sikerül megvernie a Vasas együttesét. A budapesti gárda azonban egy másik sebességfokozatba kapcsolt és a második játékrészben jócskán meglépett a pécstől. Végül 95-71 -es arányban győzedelmeskedett a fővárosi csapat. 

Faragó Péter, a Vasas edzője: "Az első félidőben labdával próbáltunk mindent megoldani, a pick'n'roll játékainkat levédték csapdával, keveset mozogtunk labda nélkül és pontatlanok voltunk távolról. A második félidőben sikerült egy vegyes védekezéssel elbizonytalanítanunk őket, és ahogy kivettük az első számú pontszerzőjüket úgy elbizonytalanodott a csapat is. Innentől kezdve mi uraltuk a mérkőzést. A végeredményt kicsit túlzónak érzem de a második félidőben a mi akaratunk érvényesült."

Mavrenska Ivica, a pécsiek edzője: "Az első félidőben egy periódusban jól játszottunk de utána a védekezésünk és a támadásunk is összeomlott és sorra rossz döntéseket hoztunk. Sok fault problémánk volt, ami miatt sokat kellett zónában védekeznünk. Ahogy az idő telt egyre rosszabb helyzetbe kerültünk. A Vasasnak gratulálok. Holnap két mérkőzést játszunk, innentől kezdve arra kell koncentrálnunk."