Így jutottak el a Döntőig
21
Apr
2016
Így jutottak el a Döntőig
2016. április 21.  |  09:05

Tizenhat csapat részvételével kezdődött meg a 2015/2016-os kiemelt junior bajnokság alapszakasza. A csapatokra 14 mérkőzést várt. A felsőházért, valamint a keresztjáték elkerüléséért nagy csata zajlott. Keletet végül a Szolnoki Olaj KK nyerte meg, míg nyugaton a Körmendi Törpördögök diadalmaskodtak.

A keleti és a nyugati 7-8-ak számára keresztjátékkal folytatódott a bajnokság, rájuk a régiós győztesek vártak. Egy csere történt végül a legjobb 16 között, a PVSK-Pannonpower tudott bekerülni a legjobbak közé.

A rájátszás szakasz során még szorosabb mérkőzéseket játszottak a csapatok. A kiemelt bajnokságot végül a Budapesti Honvéd zárta az élen 10-4-es mutatóval. Második helyre a Körmendi Törpördögök, harmadikra pedig a Szolnoki Olaj KK „futott" be. A rájátszás szakasz során még a Vasas Akadémia, a Kosárlabda Akadémia Pécs és a Szombathelyi KA biztosította a helyét a Döntőben.

A MAFC-ra és a Nyíregyházi Sportcentrum KA-ra várt a keresztjáték a Döntőért. Előbbi sikeresen vette az utolsó lépcsőfokot a Debreceni KA-DEAC ellen, azonban utóbbit kettős győzelemmel búcsúztatta a Soproni Sportiskola. Ezzel teljessé vált az „A" Döntő mezőnye. A 9-16. helyezettek pedig készülhetnek a „B" Döntőre, mely Békéscsabán kerül megrendezésre.

Vármegyei szövetségek