U18 fiúk: Elúszott a feljutás
30
Jul
2015
U18 fiúk: Elúszott a feljutás
2015. július 30.  |  11:38
U18 fiúk: Elúszott a feljutás

Egy álommal szegényebbek lettünk, harmincöt ponttal kaptunk ki a lengyelektől.

Szerdán este Lengyelország ellen kezdte meg szereplését a középdöntőben a magyar U18-as fiú válogatott az ausztriai B-divíziós Európa-bajnokságon. Jól ismerte egymást a két gárda, hiszen a kontinenstorna előtt kétszer is játszottunk velük edzőmeccset, mindkétszer kikaptunk.

A mieinknek mindenképpen nyerniük kellett volna ahhoz, hogy életben tartsák A-divíziós álmaikat, ám ez sajnos nem sikerült. Már az első negyedben hátrányba kerültünk, igaz akkor még bizakodtak Pongóék, de a folytatás már végig a lengyelek szája íze szerint alakult. A második és a harmadik negyedben is gondjaink akadtak a támadások befejezésével, így hiába küzdött a végéig Ferenczi Tamás együttese, a szlovének elleni zakó után újabb nagyarányú vereséget szenvedett el.

A magyar válogatott csütörtökön Angliával játszik, majd az ötödik helyért száll harcba.

Ferenczi Tamás, a magyar válogatott szövetségi edzője: Egy álommal szegényebbek lettünk. Mindent megtettünk, hogy négy közé jussunk az Európa-bajnokságon, ám sajnos ez nem sikerült. Sokkal jobban kezdtük a mérkőzést a védekezést tekintve, mint a szlovénok elleni csoportrangadón, de sajnos az első negyedben dobószázalékunk nem tette lehetővé, hogy kihasználjuk a lengyelek szintén gyenge kezdését. Sajnos ez a rossz dobószázalék az egész mérkőzésen kísértett bennünket. Támadásban a legnagyobb gondunk a mélységi játék hiánya volt, sem 1-1-ből, sem pick&rollból nem tudtuk megbontani úgy a védelmüket, ahogy szerettük volna. Emiatt görcsössé váltunk, sokszor korán, fegyelmezetlenül fejeztük be a támadást. Védekezésben nehezen tudtuk kompenzálni a lengyelek magassági és erőbeli fölényét, emiatt rengeteg második szándékú kosarat kaptunk. Ezzel eldőlt, hogy az 5.-8. helyért játszunk a továbbiakban, célunk, hogy ebből a négyesből a legjobban jöjjünk ki és sikerélménnyel zárjuk az Európa-bajnokságot.

U18-as Európa-bajnokság

Lengyelország–Magyarország 78-43 (15-11, 20-8, 23-9, 20-15)
Magyarország: Pongó 11/3, Horváth K. 8/3, Mócsán 8, Pápai M. 3, Rudner -. Cserék: Durázi -, Krnjajski 2, Demeter -, Kiss Á. -, Doktor P. 5/3, Fülöp B. -, Kucsora 6/3.

Vármegyei szövetségek