U18 fiúk: Vereséggel zártuk a csoportkört
28
Jul
2015
U18 fiúk: Vereséggel zártuk a csoportkört
2015. július 28.  |  11:48
Hétfőn késő este Szlovénia ellen zárta a csoportkört a B-divíziós, ausztriai Európa-bajnokságon a magyar U18-as fiú kosárlabda válogatott. Az már korábban eldőlt, hogy mindkét csapat bejutott a legjobb nyolc közé, a mérkőzés tétje az volt, hogy ki zárja az első helyen a B-csoportot.

Tompán, puhán kezdtek a mieink, az ellenfél viszont remek napot fogott ki, és már az első negyedben elhúzott. Innen már nem is volt visszaút, nem sikerült ledolgozni a tetemes hátrányt, sőt Pongóék végül 37 pontos vereséget szenvedtek.

Ferenczi Tamás, a magyar válogatott szövetségi edzője: Nem gondoltuk, hogy ilyen mérkőzést játszunk a szlovénokkal. A mai edzésen is úgy készültünk, hogy megpróbáljuk meglovagolni ezt a lehetőséget, hogy megnyerjük a mérkőzést és pontokat vigyünk a középdöntőkre. Vereségünk legfőbb oka, az agresszivitás hiánya védekezésünkből. Sajnos mire elkezdtünk azon a szinten védekezni, mint az előző mérkőzéseken, már 20 pont volt a különbség. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy láttuk a szlovén csapat összes csoportmérkőzését, és messze a mai napon nyújtották a legjobb teljesítményt, mind az agresszivitást mind a dobószázalékot tekintve. Sajnos így egy pillanatig sem volt esélyünk a győzelemre, viszont tapasztalatszerzés szempontjából nagyon jó mérkőzés volt. Egy nap pihenő után mindent megteszünk, azért, hogy a középdöntőben az csoport 1. és 2. helyezettje Lengyelország és Anglia ellen győztesen hagyjuk el a pályát, és bejussunk a legjobb négy közé.
U18-as B-divíziós Európa-bajnokság

Szlovénia – Magyarország 85-48 (27-8, 24-15, 18-9, 16-16)
Magyarország: Pongó 12/3, Demeter 2, Mócsán 8/3, Rudner -, Pápai -. Csere: Durázi 5/3, Krnjajski -, Horváth 7/3, Kiss 4, Doktor 4/3, Kucsora 5/3, Fülöp 1.

Vármegyei szövetségek