U16 leány: Győzelemmel kezdett a magyar válogatott az EYOF-on Tbilisziben
28
Jul
2015
U16 leány: Győzelemmel kezdett a magyar válogatott az EYOF-on Tbilisziben
2015. július 28.  |  11:39
MAGYARORSZÁG – LETTORSZÁG 62-53 (15-14, 17-10, 19-13, 11-16)
Tbiliszi, Vere Palace. Vezette: Machaladze (grúz), Emlek (török), Vartanovi (grúz)
MAGYARORSZÁG: Pusztai 2, Lelik 3, Gereben 8, Mérész 6, Soós 2. Cs: BARHÁCS 10, Juhász 7, RADÓCZ 10, Boros 2, Foitl 4, Czukor 5, Bernáth 3/3. Szövetségi edző: Magyar Gergely
LETTORSZÁG Legjobb dobói: Lipe 12/3, Septe 11.

Az eredmény alakulása: 5. p.: 5-5, 15. p.: 23-20, 25. p.: 42-29, 35. p.: 59-41

A találkozó első negyedében nem a szép játék, hanem inkább a küzdelem dominált. Rengeteg rossz dobás, átadás jellemezte a csapatok játékát. Csapkodó, kapkodó játékot produkáltak a csapatok.
A második negyedben a mieink egy sebességi fokozattal feljebb kapcsoltak, meg is lett az eredménye, pár ponttal elléptünk ellenfelünktől.
Rengeteg ziccert, büntetőt hibázott a magyar csapat, a szerencse az volt, hogy a lettek még többet.
Térfélcserét követően hamar tíz pont fölé nőtt a különbség az együttesek között. Barhács Laura jól dolgozott a palánk alatt, Radócz Fanni pedig középtávolról rendre értékesítette a kis emberek kiosztásait.
A negyedik negyed elején már tizenkilenc pont is volt a magyar csapat előnye, a folyamatos rotációnak és az apróbb figyelmetlenségeknek köszönhetően a lettek felkapaszkodtak tízen belülre, de Magyar Gergely lányainak győzelme nem forgott veszélyben.
Továbbra is vannak javítandó dolgok mind védekezésben, mind támadásban.
Védekezés terén a kizárás jelentett problémát, ellenfelünk 18 támadó lepattanót szedett, illetve kaptunk könnyű kosarakat kommunikációs gondok miatt.
Támadásban feltétlenül javítani kell a dobószázalékon, illetve csökkenteni kell az eladott labdák számát. Mert a lettek elleni 25 eladott labda győzelemhez vezetett, a későbbiekben ennyi pontatlansággal viszont nehéz lesz meccset nyerni.

Magyar Gergely a találkozót követően gratulált a lányoknak a győzelemhez, de hangsúlyozta, hogy a csapat ma 30%-os teljesítményt nyújtva aratott győzelmet, ami a későbbiekben édes kevés lesz. Mindenképpen formajavulást és nagyobb összpontosítást szeretne látni a pályán.

A csoport másik mérkőzésén Oroszország egy ponttal legyőzte Franciaországot.

Magyar idő szerint 18.45-kor játszik a csapat Oroszország ellen.

Vármegyei szövetségek