Fiú U20 Európa-bajnokság, B divízió, Székesfehérvár
14
Jul
2015
Fiú U20 Európa-bajnokság, B divízió, Székesfehérvár
2015. július 14.  |  10:05
A nap első meccse nem ígért sok izgalmat, hiszen Moldova eddig 0 győzelemmel várta a csoportharmadik szlovák csapatot. Hamar elhúztak a szlovákok, Rozánek ontotta a hármasokat, de Masiar is remekelt, a félidei pihenőre már 15 pontos szlovák vezetéssel mehettünk (48-33). A harmadik negyedben tovább növelte előnyét északi szomszédunk, s bár az utolsó negyedben Moldova még néhány parádés megoldással megkísérelte a lehetetlent, összességében a szlovákok simán nyertek, 106 pontot szerezve, megdöntve az Eb eddigi pontcsúcsát.

Moldova – Szlovákia    65-106

A második meccsen már nagy volt a tét, nevezetesen az A-csoport első helye. Az osztrákoknál Blazevic, a másik oldalon, a finneknél Odabasi kezdett pontgyártásba már az elején. A finnek szoros emberfogása meghozta az eredményt, és az első félidőben pár ponttal meg tudtak lépni (54-39). A harmadik félidőben, a kemény védekezésnek hála csak 9 pontot engedélyeztek az osztrák válogatottnak (71-48). Innentől már hiába próbáltak zárkózni, a finn csapat megállíthatatlan volt, és sima végjátékkal arattak győzelmet. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Alexander Madsen, aki a maga 26 pontjával a meccs legeredményesebb játékosa lett.

Ausztria – Finnország    70-85

A 18:00-kor kezdődő meccsen a B-csoportot eddig magabiztosan vezető Montenegró játszott az eddig igen szerény teljesítményt nyújtó Grúziával. Ez a találkozó sem okozott meglepetést, s bár először a grúzok támadhattak, majd’ öt percig nem sikerült kosarat dobniuk (18-2). Az első negyed felénél Montenegró ötös-cserét hajtott végre, és a negyed végére már 22 pontos előnyre tett szert (35-13). A montenegrói válogatott meg sem állt a meccs végéig, tudatos, profi játékkal nőttek ellenfelük fölé, megszerezve a csoportelsőséget.

Montenegró – Grúzia    100-59

Az A-csoport mai második meccsén Hollandia játszott Románia ellen. A találkozó alaphangulatát a fél szektort betöltő holland szurkolótábor adta meg. Az ő hangjukat csak növelte, hogy van Sauers egy hatalmas zsákolással mutatta meg, hogy ők bizony ma nyerni jöttek. Gyorsan összejött az 5 csapatfault a hollandoknál, a románok büntetőkkel zárkózhattak (10-7). Ehhez azonban Hamminknak is volt egy-két szava, triplával mutatkozott be. Nguyen fürgesége sok gondot okozott a román védelemnek, sorra szerzi a pontokat betöréseiből. Az első félidei holland vezetés türelmetlenné teszi a románokat, ennek a türelmetlenségnek az egyetlen eredménye a sok ki nem kényszerített hiba. A hibák eredménye pedig általában zsákolás a túloldalon. A harmadik negyedben azonban a holland válogatott rátesz még egy lapáttal, és bemutatják, hogy parádés csapatjátékra is képesek, esélyt sem hagyva a román csapatnak az egyenlítésre. 80-54 a meccs vége.

Hollandia – Románia    80-54

Vármegyei szövetségek