12
Jul
2015
Leléptük Albániát
2015. július 12.  |  10:03


Két győzelemmel és egy vereséggel állnak a fiaink, miután szombaton magabiztosan arattak győzelmet Albánia ellen. Perl Zoltán megúszta pénzbüntetéssel szombati balhéját, Benke Szilárdot viszont csuklósérülése miatt az egész EB-re elveszítette a csapat.

Filipovity és Váradi kosaraival már 10-2-nél időkérésre kényszerítettük az ellenfelet. Már itt látszott, hogy a nyitónaphoz hasonló találkozót fognak vívni a fiúk, ha nem is olyan óriási különbséggel. Emberfogásunk nagyon jól működött, már az első negyedben 4 eladott labdába hajszoltuk bele az albánokat.

Félidőre tovább nőtt a különbség, Váradi, Perl és Filipovity is úgy mozgott, ahogy csak akart, nem tudtak mit kezdeni velük a védőik. Ndreko, az albánok legjobbja, csak szenvedett, rá különösen odafigyeltek a mieink.

A két ártatlan sportszerűtlen hibával tarkított második félidő már nem hozott komoly izgalmakat, de a közönség láthatott néhány szép magyar megmozdulást. Ferra ugyan sokszor meglógott védői elől, az eredményt szorosabbá nem tudta tenni, 29 ponttal nyertünk!

A magyar csapat legközelebb vasárnap 18 órakor lép pályára a Vodafone Sportcentrumban Szlovákia ellen. Minden bizonnyal ez a meccs dönti el a csoport második helyét, így a fiúknak minden szurkolóra szükségük van!

Magyarország – Albánia 81 - 52

A többi mérkőzésen:

Álmosan kezdte a mérkőzést az örmény válogatott, nehezen vették fel az ellenfél játékának ritmusát, a macedónok pedig keményen rájuk kényszerítették a saját játékukat.  Az első negyed után már 13 pont volt a különbség, ami 36-ra nőtt a meccs végére. A meccs legeredményesebb játékosa Andrej Magdevski lett, akinek villámgyors betöréseire nem volt ellenszer, végül 30 pontig jutott. (Ezzel ő lett a nap legtöbb pontot szerző játékosa.)

Macedónia – Örményország  81 – 45

A nap legsimább meccsén a D-csoportot magabiztosan vezető Svédország 96-41-re legyőzte Moldovát. A svéd válogatott a játék minden elemében felülmúlta ellenfelét, minden játékosuk pályára lépett, és egy sem jött le pontszerzés nélkül.

Moldova – Svédország 41-96

A C-csoport mai második meccsén Fehéroroszország kerekedett felül, 74-64-re legyőzve a svájci válogatottat. A svájciak eladott labdáit a fehéroroszok kíméletlenül értékesítették, az egész meccs alatt jellemző volt rájuk a pontos befejezés, és a türelmes játék. A svájciak sok ki nem kényszerített hibával játszottak, s bár a második félidőre jelentősen feljavultak, mégsem tudták igazán szorossá tenni a mérkőzést.

Svájc – Fehéroroszország 64-74

Öt perc sem telt el a nap utolsó meccséből (Románia-Finnország), de a finnek máris jelentős előnyre tettek szert (21-6), a román csapat zóna-védekezésén könnyedén hatoltak át. Szépen kidolgozott helyzetekkel, a legapróbb román hibát is kihasználva tudták tartani az előnyt, és végig uralva a meccset, magabiztos győzelmet arattak. A finnek helyenként már parádék megmozdulásokkal szereztek kosarakat, ezzel is hangolva a következő mérkőzésre.

Románia – Finnország 64-89

Montenegró magas embereinek még nem akadt ellenfele ezen az Európa-bajnokságon, Kosovo se jelentett nekik komoly ellenállást. Erről a 60 festékben szerzett pontjuk árulkodik a legjobban, dobószázalékuk pedig 94 pontjuk után meghaladta a hihetetlen 62%-kos értéket. Radunovic többször is zsákolással kápráztatta el a kilátogatókat, Montenegró pedig továbbra is veretlen.

Kosovo – Montenegró 55 - 94

Portugáliának sikerült javítania Grúzia ellen tegnapi fájó vereségük után. A rendkívül szoros találkozón. Abuladze Luxemburg elleni meccs után sokkal nagyobb szerepet vállalt magára, 16 pontjával csapatának legeredményesebbje volt. A da Silvát elveszítő Portugálok viszont extra erőfeszítést fejtettek ki, így reális esélyt hagyva maguknak a B csoport második helyére.

Portugália – Grúzia 57 - 55

Meglepően sok szurkolót vonzott ki szombat délután a Hollandia – Ausztria találkozó, a felek izgalmas meccsel is szolgáltak. 6 és fél perccel a meccs vége előtt még átvette Ausztria a vezetést, de utána Franke a következő fokozatba kapcsolt és nyolcat dobott Hollandia utolsó 11 pontjából, így győzelmével reális esélyt teremtve csapatának a továbbjutást jelentő első két hely valamelyikének megszerezésére.

Hollandia – Ausztria 60 – 56

Eredmények és meccsidőpontok: ecu20b.com

Vármegyei szövetségek