11
Jul
2015
A svédek vezetik a D csoportot
2015. július 11.  |  05:01
Svédország válogatottja hidegvérű végjátékának köszönhetően felülkerekedett a magyar csapaton. Mindkét fél nagyon kemény védekezéssel kezdett, pontszegénynek indult a találkozó. Aztán csak belelendültek, nálunk Perl maradt sokszor magas emberrel szemben, akit lábbal megvert, a svédeknél pedig leginkább Andersson villogott a palánk alatt. A harmadik negyedben beindult a nyitónap legeredményesebbje, Löfberg is, így az utolsó játékrészre kilenc pontos svéd vezetéssel fordulhattunk.

Közel öt perccel a meccs vége előtt egy lepattanó utáni harcban Perl és Andersson akadt össze. Amikor Perl ezt számon szerette volna kérni ellenfelén, Markusson sietett oda, amiből lökdösődés alakult ki. A játékvezetők elejét véve a további durvaságoknak Perlt és Markussont is kiállították.

Az utolsó percekben az egész meccsen görcsösen játszó Váradi vette fel a vezérszerepet, vagy kosarakat szerzet, vagy társait hozta helyzetbe. Azonban a végjátékban ez kevés volt. A különbség nem változott a negyed elejéhez képest, a svédek kíméletlenül céloztak a végjátékban. Ezzel több, mint valószínű, hogy megnyerték a D csoportot, a mieinknek reális esélye van a második helyre, amiért majd Szlovákiával kell megküzdeniük.

Svédország – Magyarország 61 -52

A magyar válogatott legközelebb szombaton lép pályára Albánia ellen a Videoton Oktatási központban 18 órai kezdéssel.

A többi mérkőzésen:

A B csoport küzdelmeiben Luxemburg zónavédekezése legtöbbször tökéletesen lezárta a palánk alatti területet, Grúzia válogatottja így leginkább távoli dobásokkal próbálkozott. Ez azonban nem volt elég Luxemburg ellen, a csütörtökön csak öt pontig jutó Grün hátán cipelte csapatát, gólcsend esetén mindig ő lendítette tovább társait, végül 26 ponttal zárt.

Grúzia – Luxemburg 75 - 98

Szlovákia szoros emberfogásainak hála már a meccs elején 7 pontot szerzett lerohanásból, ezzel előnyt teremtve magának már a mérkőzés elején. Első negyedben mindkét csapat hasonlóan ponterősen játszott, míg Szlovákia kintről tüzelt, addig Albánia legtöbb pontját bedobóinak betöréseiből szerezte. Nemcok a játék minden elemében kiemelkedőt nyújtott, 12 ponttal, 6 lepattanóval, 8 gólpasszal és 5 labdaszerzéssel zárta a találkozót. Szlovákia komoly nehézségek nélkül nyerte meg a találkozót.

Albánia – Szlovákia 71 – 89

A B csoport két győztese találkozott pénteken a Vodafone Sportcentrumban. Montenegró nagyon szoros emberfogással és palánk alatti embereik jó játékával már a meccs elején előnyre tett szert. A portugál csapatban Relvao tartotta a lelket, gyakran találták meg csapattársai. Kulcsmomentumnak mondható, amikor a harmadik negyedben egy ártatlan szituációban a portugálok egyik legjobbjának, da Silva-nak a válla kiugrott, ki kellett vezetni az orvosi szobába. Ezek után a portugál válogatott a különbséget tudta tartani, de közelebb férkőzni nem, Montenegró vezeti a B csoportot.

Montenegró – Portugália 69 - 48

Eredmények és meccsidőpontok: ecu20b.com

Vármegyei szövetségek