08
Jul
2015
U16: Fiúk nem ment a csehek ellen
2015. július 8.  |  00:59
Kedden este a csehországi Nymburkban folytatta felkészülését a magyar U16-os fiú kosárlabda válogatott. Váradi Attila együttese első két edzőmérkőzésén Szlovákiát verte Szombathelyen, ám ezúttal sok hibával játszott, így esélye sem volt a győzelemre.

Váradi Attila, az U16-os válogatott szövetségi edzője: Fizikálisan, technikailag és taktikailag is nagyon jól szervezett cseh csapattal találkoztunk. Játszottunk már velük korábban, tehát tudtuk, hogy nagyjából mire számíthatunk. Az első öt percben egálban voltunk velük, utána azonban egy három-négy perces totális rövidzárlat következett, nagyon könnyű gólokat, ziccereket engedélyeztünk az ellenfelünknek, és ez a tendencia tovább folytatódott a második negyedben is. Sok hiba, eladott labdák és elkapkodott dobások jellemezték a játékunkat, amit aztán a csehek könyörtelenül meg is büntettek, nagyon sok könnyű kosarat kaptunk. A szünetben kicsit tudtuk rendezni a sorokat, a támadójátékunkon sikerült javítani, de sok pontot kaptunk ezután is. Sajnos a negyedik negyedben újra előjöttek a hibák. Összességében elég hullámzóan játszottunk, a mérkőzés bizonyos periódusaiban nagyon meg is voltunk illetődve. Vannak napok, amikor semmi sem sikerül, de a védekezésnek és a harcosságnak minden esetben jónak kell lennie. Sajnos ma ez sem működött.

A két csapat szerda délelőtt 10 órától ismét összeméri erejét egymással.

Csehország U16 - Magyarország U16 79-41
Nymburk, edzőmeccs
Magyarország U16: Kiss 2, Katona 6, Fazekas 8, Füzi 7/3, Németh 8. Csere: Zsebe 2, Piukovics 3/3, Werner -, Lévi 2, Somogyi -, Benke 2, Schafarek 1.

Vármegyei szövetségek