DECATHLON B33 TOUR 2015 döntő Zalaegerszegen
17
Jun
2015
DECATHLON B33 TOUR 2015 döntő Zalaegerszegen
2015. június 17.  |  11:43
A B33 TOUR idei döntője 2015. június 20-án, Zalaegerszegen kerül megrendezésre. A mérkőzések a 3x3 szurkolóinak valódi, világszínvonalú sportcsemegét ígérnek.

Az ELITE kategória kivételével a megszokott többi 4 kategóriában a zalaegerszegi kosarasok is játszhatnak a DECATHLON Áruház parkolójában kialakításra kerülő 4 műanyag pályán. A B33 TOUR versenyein megszokott feltételek - eredményjelzés, időmérés, játékvezetés - most is rendelkezésre állnak majd a kilátogató csapatok számára. Nevezni még lehet a megszokott formában a b33.hu és a 3x3planet.com honlapokon.

Azonban a zalaegerszegi Decathlon Áruházhoz nemcsak a játék kedvéért lesz érdemes kilátogatni szombaton, hanem a nézőknek is remek szórakozást kínálnak a mérkőzések.

Az ELITE kategória végső győztese elnyeri egyrészt az 1000 eurós pénzdíjat, másrészt a jogot a 3x3 World Tour Masters játékok egyik állomásán, Prágában való részvételre. Mindezzel pedig bekerül a 3x3 világ elitjének a körébe. A tét ismeretében, már a hazai TOUR selejtezők egyes állomásain is megjelentek a kosárlabdázás 3x3-as szakágának a legjelesebbjei. Ezeken a mérkőzéseken kvalifikálta magát a címvédő, a jelenlegi világranglistát vezető szerb csapat, amely idéntől felvette új szponzora (al Wahda) nevét. A zalaegerszegi döntőben játszik továbbá a jelenlegi Európa bajnok szlovén csapat, korábbi világranglista vezető alakulat, továbbá a volt lengyel válogatottat sorai között tudó formáció, illetve további nemzetközi csapatok. A szervezők büszkék arra is, hogy az alakuló 3x3 magyar válogatott keret tagjai a TOUR selejtezőin készülnek fel a későbbi fontos megmérettetésekre. Mindkét hazai válogatott csapat részese lesz a zalaegerszegi döntőnek. A 12-es döntőbe, az említett két válogatott csapaton kívül egy harmadik magyar együttes, az egykori zalaegerszegi játékosokból összeállt csapat is bejutott. Így Zalaegerszegen a helyiek a saját játékosaiknak is szurkolhatnak.

Az ELITE kategória mellett, a jó felkészülés reményében, a nők QUEEN kategóriájának csapatai között a válogatott tagjai is játszanak, ami szintén méltó lehet a nézek figyelmére.

Rossz idő esetén az ELITE kategória mérkőzései a Városi Sportcsarnokban kerülnek lebonyolításra.

Vármegyei szövetségek