Szolnoki VSI - Nyíregyházi Sportcentrum  67:47
17
May
2015
Szolnoki VSI - Nyíregyházi Sportcentrum 67:47
2015. május 17.  |  12:55
Az utolsó nap 2. mérkőzésének tétje az 5. hely megszerzése.Míg a szolnokiaknál Kovács és Hajdu volt eredményes, addig nyíregyházi oldalon Fazekasnak és Demeternek sikerült áttörni a védelmet. A Tisza parti gárda hamar 8 pontos előnyt szerzett. A nyíregyi gólcsendet Demeter törte meg aki ezzel 4 pontra hozta fel a csapatát. A negyed Nagy triplájával zárult így az eredményjelző 21-14-es állást mutatott.
Pethő Ákos gárdája egy zónával próbálkozott ami csak egy ideig bizonyult sikeresnek, de a Szolnok magas szerkezetének köszönhetően támadólepattanói után, 10 fölé növelte a különbséget. Egy parádés Piukovics hárompontossal a szolnoki gárda 15 pontos előnnyel várhatta a 2. félidőt.


A nagyszünet után a Nyíregyháza jobban kezdett , de szolnoki oldalon Taiwo ismét bravúros lepattanókkal segítette csapatát. A negyed ismét egy parádés hármassal zárult, de most nyíregyházi részről, Vaskónak köszönhetően. A záró etapban a nyíregyháza keményített védekezésén így 10 pontra csökkentette a különbséget de a szolnoki csapat nem hagyta magát. Ismét 15 fölé növelték előnyüket, így egy magabiztos győzelmet vihettek haza búcsúzóul.


Tasnádi Zoltán: Az alapszakaszban az 5. helyen végeztünk, számomra ez akkor bravúr volt. Úgy gondolom az országos döntőben ezzel a győzelemmel a reális helyünkre kerültünk. Vére úgy játszottunk ahogy kellett volna az egész tornán. A csapatomnak köszönöm az egész éves munkát, valamint a szülőknek a támogatást és külön köszönöm Halmai Norbert kollégámnak az egész éves önfeláldozó munkáját. "Mi vagyunk a Rock mi vagyunk az élet!"


Pethő Ákos: Először is köszönjük a Sopronnak a színvonalas rendezést! A kenguru és gyermek döntőben nyolcadikak, a serdülőben hetedikek, most pedig hatodikak lettünk. Büszke vagyok játékosaimra, mert évről évre előre lépünk, fejlődünk.


Vármegyei szövetségek