Vasas Akadémia - Budapesti Honvéd 77:58
16
May
2015
Vasas Akadémia - Budapesti Honvéd 77:58
2015. május 16.  |  18:04
A tét a döntőbe jutás volt. Kevésbé lankadt a hangulat az előző mérkőzéshez képest a pesti csúcstalálkozón.Jobban kezdett a Honvéd de a pasarétiek időbe kapcsoltak, sőt a vezetést is átvették. Besenyői Andrea gárdájában Katona és Schafarek volt eredményes , a másik oldalon Mucza és Bea volt a pontgyáros. A Honvéd zónája nem okozott nehézséget a Vasasnak így előnyüket 10 pontra növelték. A 2. etapban a Honvéd megbüntette a Vasas hibáit, ezzel 5 pontra zárkóztak fel . Időkérés után a pasarétiek új erőre kaptak. Támadólepattanókkal és gyors kosarakkal 11 pontos előnyre tettek szert.

A szünet után sem változott az iram. A Honvéd letámadással próbálkozott ami eleinte jól működött, de a Vasas hamar megtalálta az ellenszerét, sikerült átjátszania a Honvéd védelmét így 20 pontra növelték előnyüket. Zsoldos mester időkérése után 2 perc alatt egy 10-0-ás rohanást mértek ellenfelükre. Ebben az időszakban a piros-fehérek saját testi épségüket sem kímélve vetődtek minden labda után, de nagyon gyakori volt a szabálytalan megmozdulás is.

A Honvéd érezve a vérszagot 7 pontra lopta a különbséget ám ezt a nagy intenzitású védekezést nem bírták sokáig így a Vasas ismét 10 fölé került. A meccs végén sem remegett meg Besenyői Andrea játékosainak keze, így 19 pontos győzelemmel várhatják a holnapi döntőt.



Besenyői Andrea: Iszonyatosan gratulálok a csapatnak! Bebizonyították, hogy mekkora szívük és erejük van. Büszke vagyok rájuk!

Zsoldos András: Volt két szakaszunk ami jól kezdődött, de sajnos nem sikerült azt a játékot játszani amit szerettünk volna. Nincs más hátra mint előre a holnapi meccsen a bronzért!

Vármegyei szövetségek