Nyíregyházi Sportcentrum - Budafok-CSOPA/MAFC 78:72
16
May
2015
Nyíregyházi Sportcentrum - Budafok-CSOPA/MAFC 78:72
2015. május 16.  |  13:53
Az első negyedben mutatott teljesítményalapján nyugodtan elmondhatjuk, hogy a Nyíregyháza játékosai nem tudták magukat túltenni az előző napon történteken. Míg a fővárosiak minden játékosa csúszott-mászott egy-egy labdáért, addig a Szabolcsiak lassú tempójukkal nem okoztak gondot. Csak Fazekas és Vaskó találtak be a gyűrűbe, míg a másik oldalon heten is dobtak kosarat. Így aztán csak azoknak meglepő, akik nem látták az első tíz percet a 9:24-es eredmény.

A második negyedben területvédekezésre álltak át Fazekasék, és ennek köszönhetően egy 8:0-ás három perccel kezdtek. Négy perc után Wendler hármasa törte meg a MAFC kosárcsendjét. Majd Nagy gondoskodott arról, hogy a festéken belülről is essen kosár. A másik oldalon Vaskó kétszer is villant távolról így már csak két pontra csökkent a Budafok 15 pontos előnye.

Stelczer két duplájára Vaskó újra hármassal válaszolt jelezve, hogy ők nem adták fel a meccset. Aztán váltott kosarakkal búcsúztak a félidőtől a csapatok. (37:41)

Vaskó ott folytatta, ahol abbahagyta. Újabb . Arról, hogy ne legyen nagy gond Stelczer gondoskodott a túloldalon. Ám Fazekas is felébredt "Csipkerózsika álmából" és Demeterrel közösen gondoskodtak arról, hogy a 27. pecre már csak egy pont legyen a MAFC előnye. Cserki kihagyott büntetői után Mokánszki kosara már a Nyíregyháza előnyét jelentette.

A záró szakasz elején is felváltva estek a kosarak, így megmaradt a minimális, egy kosaras különbség. Zónavédekezésre álltak át Fazekasék és ennek meglett az eredménye, az utolsó két percre 5 pontos előnnyel érkeztek.

Ám két eladott labda után Weindler egy pontra faragta le a Budapestiek hátrányát. Ekkor azonban a lehetőségeikkel nem tudtak élni a Budafokiak, míg a büntetőiket nem hibázták el Vaskóék.


Pethő Ákos: Mint mindig, most is nagyon küzdelmes mérkőzést játszottunk a Budafokkal. A csapatom tartását mutatja, hogy 15 pontos hátrányból is visszajött. Gratulálok a MAFC-os barátaimnak!

Bors Miklós: Mindenképpen be akartuk bizonyítani, hogy az utolsó két mérkőzésünkhöz képest nagyobbat tudunk küzdeni. Ez sikerült is, ám egy nagyon jó csapat, mint a Nyíregyháza ellen most ez kevés volt.


Vármegyei szövetségek