Nyírsuli Sportcentrum KA - Vasas Akadémia 77-84
15
May
2015
Nyírsuli Sportcentrum KA - Vasas Akadémia 77-84
2015. május 15.  |  20:52
Az 1. játékrész elején egyik csapat sem tudott ellépni. Mikor a nyíregyházi csapat pár ponttal meglépett ellenfelétől a Katona vezette Vasas ismét viszzajött. A 2. etapban a pesti csapat egy 8-0 ás rohanással kezdett. Ennek a pesti fellángolásnak Fazekas vetett véget egy triplával. A 3. negyedben Vaskó egy hárompontossal egalizálta a mérkőzést , sőt a negyed végén 7 ponttal is elhúztak ellenfelüktől.Ezt az előnyt a 4. negyed 5. percéig sikerült tartaniuk amikor a Vasas keményített védekezésén, ennek köszönhetően labdaszerzéseikkel gyors könnyű kosarakkal átvették a vezetést, amire a Nyíregyháza nem tudott válaszolni.

A kialakult helyzetnek megfelelően óriási küzdelmet hozott a találkozó. A Vasas veretlenül lett csoportgyőztes, míg a Felsőházi Rájátszás első helyezettje nem került a négy közé.

Pethő Ákos: Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hogy ilyen szituációba tudtuk hozni a kétévvel ezelőtti bajnokot. Gratulálok az ellenfélnek, törekszünk az 5. hely elérésére, de a 99-es témára még visszatérünk!

Besenyői Andrea: Nem a legszebb játékkal, de nagy szívvel és akarattal játszottunk. Volt erőnk mínusz nyolc pontról is felállnunk. Gratulálok csapatomnak a csoportgyőzelemhez!

Vármegyei szövetségek