Szombathelyi KA - Szolnoki VSI 56:54
15
May
2015
Szombathelyi KA - Szolnoki VSI 56:54
2015. május 15.  |  18:55
Egyik csapat se kezdte jól a találkozót, 3 perc után még egyik oldalt se esett kosár, majd a szombathelyi csapat gyors 7 pontja időkérésre késztette Tasnádi mestert. Hajdu törte meg a szolnokiak kosárcsendjét egy szép 2+1-es akcióval,ezzel a Szolnok is megérkezett a mérkőzésbe. A negyed végére felgyorsultak az események, 6 pontos előnyel a Szombathely bizonyult jobbnak az első negyedben. A folytatásban a Szolnok Piukovits vezérletével 2 pontra zárkózott a keleti alakulat. Hajdu a bírói fújást véleményezte egy-két keresetlen szóval, ezért pedig technikai hibát ítéltek a játékvezetők. Ezt kihasználva 5 pontos előnnyel várhatta a 2. félidőt a vasi alkulat.

A pihenő után zárkózott a Szolnok, de Váradi tanítványai jól kidolgozott akciókkal növelték előnyüket . A végjáték nem várt fordulatokat hozott. A Szolnok az utolsó percben 3 pontra zárkózott, és be is ütötték a taktikai faultot. Kovács állhatott a vonalra, ám keze megremegett és mindkét büntetőt kihagyta. Gyors időkérés után a Szolnok jöhetett az oldalvonal mellől. Elindult az óra de nem sokkal a lefújás előtt a Szombathely ütött be egy faultot. Piukovits állhatott a vonalra az elsőt értékesítette, azonban idő hiányán ki kellett hagynia a másodikat, hogy legyen esélyük a hosszabbításra, de a Váradi fiai leszedték a lepattanót és ezzel megnyerték a találkozót.

Váradi Kornél: Ismét értékes mérkőzést játszottunk, amiből lehet tanulni, sőt kell. Nyertünk két mérkőzést a csoportban, amihez gratulálok a fiúknak! Büszke vagyok rájuk. Ám természetesen, dolgozunk tovább, céljaink még messzebb vannak!

Tasnádi Zoltán: Amíg a Föld kerek, mindig lesznek rockerek. Gratulálok a Szombathelynek!

Vármegyei szövetségek