Soproni Sportiskola - Budapest Honvéd 80:66
15
May
2015
Soproni Sportiskola - Budapest Honvéd 80:66
2015. május 15.  |  17:14
Nagy volt a tét a Sopron számára, győzelem esetén csoportelőség, ellenkező esetben pedig a csoport 3. helye. A soproni srácok nagy erőbedobással kezdték a mérkőzést, így 4 perc elteltével 10-5 volt az állás. A későbbiekben sem vesztettek lendületükből és 20-9-es vezetéssel indultak neki a második 10 percnek. Kapkodásba ment át a mérkőzés 4 perc elteltével 3-2 volt a negyed állása. Martinez törte meg a kosárcsendet egy szép 2+1-es akcióval. A soproni alakulatnak problémái akadtak a büntető vonalon és ezt kihasználva a Honvéd 6 pontra lopta hátrányát. Horváth mester ekkor időt kért, hogy előnyüket megőrizzék. Ezt követően felváltva érkeztek a kosárak, de a Sopron előnye kitartott a nagyszünetig.

A szünet után a soproni fiatalok felfrissülve, az első negyed lendületével folytatták a mérkőzést és egy 11-2-es futást indítottak. Mucza törte meg a Honvéd gólcsendjét. De Soósék nem adtak alább az előnyükből és rendre betették büntetőiket. Ismét felváltva érkeztek a kosarak, így a zárószakaszt 12 pontos előnyel várhatta a hazai csapat. Németh is beszállt a pontgyártásba, míg a piros-fehér részről továbbra is Mucza bizonyult eredményesnek. Papp kényszerült az oldalvonal mellé, miután egy betörésnél Martinezzel ütközött, de a soproni gárda nem rendült meg így a negyed felénél már 17 pontos előnyel fordultak. A Honvéd mindent bevetve szigorított védekezésén és megpróbáltak közelebb férkőzni, ám a hazaiak nem lankadtak és megnyerték a mérkőzést.

Horváth József: Gratulálok a fiuknak, akkor játszottak igazán jól amikor nagyon kellett!

Simon Nándor: Gratulálok a Sopronnak a jó játékához! Nekünk nem ez volt a legjobb mérkőzésünk. Bizakodva várjuk az elődöntőt, HAJRÁ HONVÉD!

Vármegyei szövetségek