Vasas Akadémia - Szombathelyi KA  97:78
15
May
2015
Vasas Akadémia - Szombathelyi KA 97:78
2015. május 15.  |  12:45
A csoport előző napi két győztesének kezdete nagy rohanást, agresszív és sok faulttal (18 tíz perc alatt) tarkított első negyedet hozott. A Vasasnál Ábrahám, a Szombathelynél Kiss vitte csapatát a hátán. A jobb dobószázalékának köszönhetően a fővárosiak nyolc pontos előnyt szereztek az első negyedben.

A folytatásban felzárkóztak a Vasiak, ám Katona két villanásával megint visszavette megnyugtató előnyét a piros-kék alakulat. Ezután parázs percek következtek (sajnos, a szülők egy része sem járt elöl jó példával!), melyeket Váradi technikai hibája zárt le. A félidő végén Somogyi triplájával alakult ki a 17 pontos különbség.

A harmadik negyed Dancsecs 3 pontosával kezdődött, amiből még kettőt szórt a Szombathely játékosa. Ám a túloldalon a palánk alatti kosarakkal, valamint gyorsindításokkal kompenzálták a távoli találatokat. A negyed végét Katona szépségdíjas -ja zárta, amivel egyre fölényesebb lett a Vasas előnye.

A záró szakaszban többnyire a kiegészítő embereknek jutott lehetőség a bizonyításra.

Ezzel a győzelmével a Vasas bebiztosította helyét a legjobb négy között.

Besenyői Andrea: Gratulálok a csapatomnak! Örülök, hogy minden játékosom pályára tudott lépni, akik éltek a lehetőséggel. Az egész találkozón jó ritmusban játszottunk!

Váradi Kornél: A bajnokesélyes Vasastól kaptunk ki. Megyünk tovább, ötkor fontos mérkőzésünk lesz. Ezt a találkozót most el kell felejtenünk!

Vármegyei szövetségek