Szolnoki VSI - Nyíregyházi Sportcentrum 43:56
15
May
2015
Szolnoki VSI - Nyíregyházi Sportcentrum 43:56
2015. május 15.  |  11:12
Reggel 9 órakor már a nyíregyházi szurkolók nagyban buzdították csapatukat a Krasznai Ferenc sportcsarnokban. Ennek eredményeképpen két sikeres hárompontossal kezdték a találkozót fiaik. Ezzel meg is alapozták a negyedet és 10 pontos előnnyel futottak neki a második etapnak. A Szolnok továbbra is szenvedett a dobásokkal, viszont védekezésüket a gyűrű alatt Taivo érkezése szilárdította meg, így a negyed végére mondhatni 13 ponttal ment a Nyíregyháza.

A második játékrészben a Felsőházi Rájátszás bajnoka került gondba, hiszen Taivo a gyűrű környékén nem engedett könnyű kosarat, továbbá elől is eredményes tudott lenni, így egy 11-0 futásba kezdett a Szolnok. Ekkor azonban Fazekas rázta meg magát és gyorsan beemelt két hárompontost, így 7 ponttal őrizte előnyét csapata. A záró részben továbbra se esett sok kosár a Nyíregyháza pedig megőrizve előnyét megnyerte a mérkőzést.



Tasnádi Zoltán: Gratulálok a Nyíregyházának, egy Farkas Csabával jobbak voltak. Az is az igazsághoz tartozik, hogy az első félidőben volt egy nagyon hosszú hullámvölgyünk, amiből nehezen jöttünk vissza.

Pethő Ákos: Jó ritmusban kezdtünk és szinte végig kontrolláltuk a játékot. Örülök, hogy ilyen erős mentálisan a csapatom. Készülünk a következő rangadóra.

Vármegyei szövetségek