Ez történt tavaly...
13
May
2015
Ez történt tavaly...
2015. május 13.  |  13:01

VasasAkadémia - MAFC Kosársuli 90-67 (21-17, 31-14, 15-8,23-28)


V-betűsökvillanásaival kezdődött a finálé, két Vízvári kosár közéékelődött egy Völgyi dupla. Remek iramban kezdődött a finálé,
kezdetben váltva vezettek a csapatok. Élvezetes volt, lüktetett ajáték, abszolút lekötötte a pasaréti csarnok telt házas
közönségét. Bordács és Lewis villant hazai részről, a MAFCcenterére, Pápaira nagyon figyeltek, ő ügyesen hozta helyzetbe
társát. A félidő végén Steier triplája után Albu felelterőteljes betörésből dobott kosárral, a csattanó pedig Lewis
dudaszóra dobott triplája volt. 

Amásodik negyed Pápai kosarával kezdődött, Lewis előbb volteredményes, betörésből, majd labdaszerzés után triplát dobott.Ettől megnyugodtak a hazaiak, s a második negyedben a döntő soránelőször felszabadult, látványos támadójátékot nyújtott.Bordács és Lewis , Nshimba és Völgyi is meg-megvillant, szellemesakciókat vezettek a hazaiak, távolról is jól dobtak. A MAFC-bólekkor gyakorlatilag csak Albu jelentett veszélyt a Vasas kosarára,szünetben több, mint 20 ponttal vezettek a hazaiak. 

Szünetután elsősorban Joel Nshimba remek játéka révén nőtt tovább akülönbség, a kongói származású center hihetetlen rugóitkihasználva volt eredményes, blokkolt s a negyed hajrájábanzsákolt is, miközben a MAFC játékosai egyéni betörésekkeloperáltak - többnyire sikertelenül. A szakasz hajrájában márvolt 30 pont is a felek között, s mindkét szakvezető beküldtecsapata kiegészítő embereit.  

Aztána záró negyedben jöttek újra a meghatározó játékosok. s azekkor már veszítenivaló nélkül játszó MAFC minden mindegyalapon elkezdte szórni a triplákat. Beesett egy-egy távoli dobásPápaitól, Isvántól és Vízváritól is, az addig magabiztosVasas pedig teljesen megzavarodott, sorra adták el a labdákat ahazaiak. Pápai kipontozódása után a Vasas hosszabb kosárcsendjéta döntőben óriásit játszó Nshimba (21 pont, 12 lepattanó, 3blokk) törte meg, s az ő vezérletével a végére újra lábrakaptak, ismét 20 pont fölé nőtt a különbség. A meccset a kétcsapat eddig keveset játszó játékosai fejezték be. 

AVasas minden egybevetve a legjobbkor játszott a legjobban, sösszességében magabiztosan nyerte a tornát s lett bajnok. 

SárosiBulcsú: - Egy nagyobb hullámvölgyet leszámítva végig meggyőzőjátékkal nyertük meg a döntőt. Kérek mindenkit szurkoljonnekünk a jövő heti EYBL-döntőn, majd nyáron az U16-osválogatottnak, mert ez egy sikeres korosztály lehet, Gratulálok aMAFC-nak a második helyéhez. 

VavraAndrás: - Megint nagyon küzdöttek a fiúk, de sajnos a kritikusidőszakban nem volt vezérünk. A végén azonban a tartásunk ésa becsületünk megmaradt, gratulálok a játékosaimnak a döntőbennyújtott játékukhoz. 

 

Azországos kadet bajnokság végeredménye: 

1.Vasas Akadémia 

2.MAFC Kosársuli 

3.Körmendi Törpördögök 

4.Szolnoki VSI 

5.Szombathelyi Kosárlabda Akadémia 

6.Kaposvári Delfinek 

7.Bp. Honvéd 

8.Bajai Bácska FKE 

 

Atorna All Star csapata: Lewis Chester (Vasas), Doktor Péter(Körmend), Rudner Gábor (Vasas), Durázi Krisztofer (Szombathely),Pápai Máté (MAFC). 

Adöntő MVP-je: Nshimba Joel (Vasas). 

 

Vármegyei szövetségek