MAFC - Vasas Akadémia 84-76
19
Apr
2015
MAFC - Vasas Akadémia 84-76
2015. április 19.  |  18:05
Nyílt sisakkal ment neki a tornán eddig veretlen Vasas Akadémiának a MAFC, és bár 2-6-ra még a Vasas vezetett, a 3. percre már egál volt az állás (6-6). Kovács kosarával a vezetést is átvette a MAFC, innentől pedig 3 pontnál nagyobb differenciát egyik csapat sem tudott kiharcolni magának. A negyed vége egál lett Boldog Balázs parádés, utolsó másodperces triplájával (21-21). 

Siklós is triplát szerzett a MAFC-nak, ezzel pedig már az Újbuda járt előrébb 3 ponttal (24-21). Rudner triplával egyenlített, Munanga és Kiss révén pedig 6 ponttal ismét a Vasas vezetett (24-30). Mócsán hozta fel ismét 3 egységre csapatát (27-30), Pápai ziccerével pedig egy pontra szűkült a Vasas előnye (31-32). A félidőben Munanga zsákolásával 34-38-ra a Vasas vezetett. 

Szanthoffer kosarával indult a második félidő, Mócsán triplájával viszont tapadt a MAFC a Vasasra (37-40). Munanga büntetői után három perc kosárcsend következett mindkét oldalon, majd a kongói játékos és Kiss növelte tovább a Vasas előnyét (37-45). Rudner triplájával átlépte a 10 pontos határt is a Vasas együttese (39-50), a negyed vége előtt pedig már 42-56-ra vezetett a pasaréti csapat, Mócsán azonban újabb triplát szórt. 

Munanga palánk alatti góljaival 15 pontos előnyre tett szert a Vasas a 32. percre (45-60), Mócsán Bálint azonban elképesztő sorozatba kezdett, erőt és hitet adva a csapatának. 2+1-gye után hármast szórt faulttal együtt, a sikeres büntetőt pedig még két tripla követte! Ekkor már csak két pont volt a különbség a két együttes között (58-60). Rudner duplája és Szanthoffer büntetője után ismét Mócsán következett, majd csapattársa, Mokos Dániel is betalált a triplavonalon túlról, ezzel a 35. percre egyenlített a hatalmas akarattal küzdő MAFC. Munanga visszavette a vezetést, majd Mócsán büntetője után zsákolásával 3 pontos előnyt harcolt ki (64-67). Boldog Balázs azonban társa volt Mócsánnak az extázisban, triplájával ismét egál volt az állás (67-67). Az elképesztő Mócsán Bálint a következő másfél percben négy (!) triplát szerzett, amelyre egyetlen Munanga-kosár volt a válasz a lefagyott Vasas oldaláról (79-69). Ezzel már 10 pont volt a MAFC előnye, amely mínusz 15 pontról állt fel a negyed elején. Munanga próbált meg mindent megtenni a palánk alatt, kosarával 8 pontra zárkózott a Vasas, ám a MAFC ekkor már megállíthatatlan volt: Boldog újabb triplával válaszolt (82-71). Szanthoffert két triplakísérleténél is faultolták, összesen öt büntetőt értékesített, Mócsán pedig még kettőt, a MAFC pedig vezetésével és 48 pontos, összesen 42 IBM-et érő klasszis teljesítményével 84-76-ra legyőzte a Vasas Akadémiát, és megnyerte a Nemzeti Junior Bajnokságot. 

  

Garai Péter: A szezon elején megígértem a fiúknak, hogy idén megnyerjük a bajnokságot, ők pedig megcsinálták, megnyerték. Gratulálok az egész csapatomnak és az összes segítőmnek! 

Saeed Armaghani: Úgy gondolom, a csapatom mindent megtett a győzelemért, nem csak most, a nyolcas döntőben, hanem egész évben. Ha egy játékos ennyire extázisban játszik, nem lehet mit csinálni. Gratulálok neki és az egész csapatának.