Budapesti Honvéd - Szombathelyi KA 69-56
19
Apr
2015
Budapesti Honvéd - Szombathelyi KA 69-56
2015. április 19.  |  12:42
Kerpel-Fronius duplájával indult az 5. helyért folytatott csata, melyre a szombathelyi Kozma a túloldalon rögtön triplával felelt. Az első hat pontot Kerpel-Fronius szerezte a Honvédnek, Valerio Bonilla büntetőivel pedig 8-3-ra vezettek a fővárosiak. Kozma második hármasával zárkózott a Szombathely, majd 13-7-re ismét elhúzott a Honvéd, a negyed végére pedig 15-11-es vezetést szerzett.  

A Szombathely leginkább tripláiból élt, Horváth öt pontjával a vezetést is átvették a 11. percben, Szanati hármasával és Kozma duplájával pedig 15-21-re alakították az eredményt. A felzárkózást a 17. percben kezdte meg a Honvéd, két triplával és egy duplával egalizáltak 27-27-nél. A negyed utolsó percében azonban a Szombathely jobban koncentrált, így 27-31-re ők vezettek a nagyszünetben. 

A Honvéd egy perc alatt egyenlített, de Kozma hármassal visszavette a vezetést (31-34). A budapestiek viszont 9-0-s sorozatot produkáltak Kerpel-Fronius vezetésével, így a negyed közepén már 40-34-re ők vezettek. Innentől fokozatosan szakadt el ellenfelétől a Honvéd Steier közelijével pedig a 10 pontos határt is átlépték (48-36). Durázi még egyszer 8 pontra hozta csapatát, de a negyed végén már 14 ponttal vezetett a Honvéd (54-40).  

Az utolsó negyedet is a Honvéd kezdte jobban, Schwartz hárompontosával már 19 pontos előnyre tettek szert (59-40). Egy 9-0-s rohammal azonban ismét feljött a Szombathely, a Honvéd pedig a 36. perc végén tudta legközelebbi pontjait megszerezni. Horváth triplájával 9 pontra zárkózott a Szombathely (63-52), ám a Honvéd már nem engedte ki az ötödik helyet a kezéből, 69-56-ra nyerte a találkozót. 

 
Steiger Péter: Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hogy egy ilyen magas színvonalú tornán az ötödik helyet meg tudtuk szerezni. Titkon bíztunk benne, hogy a legjobb négy közé tudunk kerülni, ez nem sikerült, de az ötödik hely is nagyon szép dolog. Szeretnénk megköszönni a rendezést Pécs városának!  

Svajda Gábor: Sajnos a harmadik negyedben az eladott labdáknak és a gyenge védekezésnek köszönhetjük, hogy egy negyed alatt elment a mérkőzés, ha kicsit akkor jobban koncentrálunk, meglehetett volna ez a mérkőzés. Gratulálok a csapatomnak a szerepléshez.