MAFC - Körmendi Törpördögök 77-70
18
Apr
2015
MAFC - Körmendi Törpördögök 77-70
2015. április 18.  |  16:39
Az első elődöntőt a Körmend kezdte jobban, Molnár és Szombath révén 3 perc elteltével 0-7-re vezettek, az első pontokat pedig büntetőből sem sikerült megszereznie a MAFC-nak. Molnár zsákolása és Szombath 2+1-gye után pedig már 0-12 állt az eredményjelzőn. Pápai triplája törte meg a kosárcsendet, majd ő szerezte meg csapata 5. pontját is. 9 pontos körmendi előnynél Kovács duplájával zárkózott a MAFC, a túloldalon azonban Molnár és Laczó triplájával 13 pontra nőtt a differencia (8-21). Mokos is egyedül maradt a triplavonalnál, és 10 pontra hozta csapatát. Márton viszont egy utolsó másodperces triplával 11-24-re módosította a negyed végeredményét.

Labdaszerzésekkel és hat ponttal Mócsán hozta közelebb a MAFC-ot, Kovács duplájánál pedig időt is kért Kocsis Tamás (19-26). A MAFC védelme összeállt, a Körmend pedig ebben az időszakban nehezen jutott el a helyzetig, rossz döntéseket hoztak és nem is koncentráltak eléggé, hibáikból pedig 1 pontra zárkózott a MAFC (26-27). A vezetést viszont ekkor még nem tudták átvenni, mert Márton begyötört egy duplát a palánk alatt, de a 19. percben Iványi hármasával már fordítani tudtak (33-31). A feszült hangulatú mérkőzésen először Garai Péter kapott technikait, majd a szombathelyi kispadnak is megítélték ugyanezt reklamálásért. A szünet előtt Cserkuti triplája pontos volt, így 37-32-es MAFC-előnnyel zárult az első félidő, a fővárosiak 26-8-ra nyerték a második játékrészt. 

39-38-ra feljött a Körmend az első percekben, de Cserkuti és Iványi is triplát szerzett a másik oldalon. A távoli dobások nem, de a betörések eredményesek voltak a Körmendnél, a negyed közepére Márton Ádám az egyenlítő kosarat is megszerezte (45-45). Kovács és Cserkuti öt pontjával visszavette a vezetést a MAFC, Iványi triplájával pedig 53-45-re alakították az eredményt. Márton kétpontosa után Doktor hármasa is pontos volt, ezzel ismét csak 3 pont volt a különbség az utolsó negyed előtt (53-50). 

A negyedik negyed első támadásánál triplával egyenlített a Körmend, Mócsánt viszont ziccer közben faultolták, 2+1-gyel ment a MAFC. Molnár középtávolról szerzett kosarat, Cserkuti viszont negyedik tripláját is beszórta (59-55). Márton Ádám két palánk alatti kosarával egyenlített (59-59), Cserkuti azonban ismét nem hibázott távolról (62-59). Háromszor is 4 pontra zárkózott a Körmend (67-63, 71-67, 74-70), Mócsán Bálintot azonban a végjátékban már nem tudták megállítani, végül 77-70-re nyert a MAFC és bejutott a bajnoki döntőbe.
 
 
Garai Péter: Öldöklő küzdelem volt, nagyon örülünk a győzelemnek, holnap mindent megpróbálunk a döntőben. Gratulálok az ellenfelünknek is, nemes ellenfél volt.

Kocsis Tamás: Gratulálok a MAFC-nak a döntőbe jutáshoz, álomszerűen kezdtünk, majd rémálomszerűen folytattuk a mérkőzést. Ilyen dobóteljesítménnyel egy városi bajnokságban sem lehet mérkőzést nyerni, nem hogy a junior döntőben.