Vasas Akadémia - Körmendi Törpördögök 69-50
17
Apr
2015
Vasas Akadémia - Körmendi Törpördögök 69-50
2015. április 17.  |  21:51
Jobban kezdett a veretlen Vasas, a 8. perc végén már 13-4-re vezettek. Laczó Levente triplájával kezdte meg a felzárkózást a Körmend, Márton hármasával pedig 21-16-ra feljött a Körmend. A félidei eredményt Szanthoffer duplája állította be, 32-21-re vezetett a Vasas.

A körmendiek azonban nem adták fel a csoportelsőségért folytatott küzdelmet, a harmadik negyed negyedik percére már 34-32 volt az eredmény. A Vasas azonban megrázta magát, és 13 pontot szerzett zsinórban. Innentől pedig már nem engedte ki a győzelmet és az azzal járó csoportelsőséget a kezéből a Vasas, 69-50-re legyőzte a Körmendet.

Saeed Armaghani: Az volt a mérkőzés tétje, hogy ki lesz a csoportelső. Úgy gondolom, az döntött, hogy a mi játékosaink frissebbek voltak, bejött az a taktika, hogy az első két meccsen a kulcsjátékosainkat kevesebbet játszattuk. A Körmendnél sokkal többet játszottak ezek a játékosok, és kemény meccset játszottak ma előttünk is. Sikerült megtennünk az első nagy lépést a négybe jutással, holnap egy nagyon nehéz meccsünk lesz a Péccsel, remélem, hogy ott is győztesen hagyjuk el a parkettet. 

Kocsis Tamás: Sajnos ezt a mérkőzést fizikálisan vesztettük el, az ellenfél minden poszton magasabb volt nálunk. 56 lepattanót szedtek, nagyon bízok benne, hogy a döntőben lesz lehetőségünk visszavágni a Vasasnak.