Budapesti Honvéd - Vasas Akadémia 56-84
17
Apr
2015
Budapesti Honvéd - Vasas Akadémia 56-84
2015. április 17.  |  11:24
Jól kezdett és vezetett is az első percekben a Budapesti Honvéd a címvédő Vasas ellen. A negyed közepén Boros Márk pontjaival egyenlített a pasaréti csapat (6-6), és innentől érvényesült a Vasas magassági fölénye, Nsimba középtávolijával pedig már 10 pont volt Saeed Armaghani együttesének előnye (6-16). 5 pontra felzárkózott a Honvéd a negyed végére (14-19), a játékrész vége pedig 16-21 lett a Vasas javára. A második negyedben azonban elfogyott a Honvéd, mindössze 8 pontig jutottak, amely 24-39-es Vasas-előnyt jelentett a félidőre. Ez a tendencia folytatódott a második félidőben is, mindkét csapat nagyon rosszul célzott távolról, és 50% körüli hatékonysággal dobta a büntetőket, ám a Vasas kétszer annyi lepattanót szedett le, és közelről sokkal pontosabban célzott a Honvédnál, így -re nyerni tudott.


 


Steiger Péter: Sajnos a mai mérkőzésen betegség miatt kiesett egy játékosunk a csapatból. Szívvel lélekkel küzdöttünk, megpróbáltuk megtörni a Vasast, de ez nem sikerült. Gratulálok nekik, ma ők voltak a jobbak.    

 
Saeed Armaghani: A mai mérkőzés tétje az volt, hogy ha győzünk, mindenképp a legjobb négyben vagyunk. Úgy gondoltuk, hogy nehéz lesz a reggeli órákban felébresztenünk a csapatot, de tudtak pörögni, és jól sikerült a mérkőzés. Tudtunk pihentetni is kulcsjátékosokat, maradt még energiánk a délutáni meccsre is.