Körmendi Törpördögök - Budapesti Honvéd 88-68
16
Apr
2015
Körmendi Törpördögök - Budapesti Honvéd 88-68
2015. április 16.  |  17:17
A második percben esett az első körmendi tripla a találkozón, a távoli dobások pedig a továbbiakban is meghatározták a Körmend játékát. A Honvéd viszont jobban kezdett: 3-7-re vezettek a negyed közepén, de a Körmend hamar felzárkózott, Vincze duplájával pedig már ők vezettek 13-12-ra. A negyedet végül a Honvéd nyerte egy ponttal (13-14). 

Laczó Levente is betalált távolról, Szombath és Laczó újabb hármasával pedig 25-18-as előnyt szerzett a Körmend. A hárompontos vonalon túlról ebben a negyedben szétdobta ellenfelét a Körment, ráadásul közel hibátlanul büntetőztek, így a félidőre 43-29-re vezettek.  

Kerpel-Fronius triplája hozta közelebb a Honvédot a második félidő elején, a negyed következő felében pedig a tíz pontos határon táncolt a különbség. Weisz hármasa hozta fel 7 pontra a fővárosiakat (51-44), a negyed végére azonban ismét megnyugtató előnyre tett szert a Körmend (64-50). Az utolsó negyedben 20 pont fölé nőtt a differencia a Körmend javára, aki végül 88-68-ra megnyerte a találkozót. 

 
Kocsis Tamás: Nehezen indult a mérkőzés,a meccs napján utaztunk, kellett egy kis idő, amíg belemelegedtünk. Nagyon koncentráltak voltak a játékosaink, és egy erős második negyeddel majdnem eldöntöttük a mérkőzést. A Honvéd utána még próbálkozott, de a zónánkkal meg tudtuk őket fogni. 

Steiger Péter: Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, de sajnos nem sikerült megvalósítanunk, amit terveztünk. A második negyedes 10-15 pontos hátrányunkat már nem tudtuk ledolgozni.