MAFC - Szombathelyi KA 70-57
16
Apr
2015
MAFC - Szombathelyi KA 70-57
2015. április 16.  |  13:26
Gólszegényen indult a Nemzeti Junior Bajnokság Döntőjének második találkozója, a 4. percre 2-2 pontig jutott egymás ellen a MAFC és a Szombathely. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, 4 pontnál nagyobb különbséget egyik gárda sem tudott kiharcolni. A negyed vége 11-12 lett a Szombathely javára. A második játékrész hasonlóan kiegyenlítetten alakult: az Újbudából Mócsán Bálint emelkedett ki támadásban, míg a túloldalon Durázi Krisztofer szerezte a pontok nagy részét, és bár jobbára a MAFC vezetett, nem tudta növelni előnyét a negyed utolsó perceiig. Mócsán triplájával nyolc pontra nőtt a differencia (33-25), de a Szombathely is betalált távolról, így a félidő 35-30-as MAFC-vezetést hozott. 

Kozma triplájával tovább zárkózott a Szombathely, ezután viszont fokozatosan növelte előnyét a MAFC, Pápai büntetőjével pedig elérték a 10 pontos különbséget (46-36). Az utolsó negyedre Boldog hármasával 56-40-es MAFC-vezetéssel fordulhattak a csapatok. A Szombathelyben a záró negyedre még volt egy 7-0-s sorozat, ezzel újra 10 pontra zárkóztak (57-47). A MAFC viszont ennél közelebb már nem engedte ellenfelét, az utolsó 5 percben pontosabb játékkal végül 70-57-re győzött. 

Garai Péter: Gratulálok a Szombathelynek, nagyon megizzasztottak bennünket. Örülök, hogy győztünk. 

Svajda Gábor: Bátortalanul kezdtük a mérkőzést, sok kétes labdát az ellenfelünk tudott megszerezni, ennek köszönhetően előnyhöz jutott a MAFC, melyet már nem tudtunk ledolgozni. Bízok benne, hogy a hibáinkat ki tudjuk javítani, és jó mérkőzéseket játszunk majd.