Kosárlabda Akadémia Pécs - DKKA Compar97 101-69
16
Apr
2015
Kosárlabda Akadémia Pécs - DKKA Compar97 101-69
2015. április 16.  |  11:18
Czimer Máté kosarával indult a Nemzeti Junior Bajnokság Döntőjének első találkozója. A meccs eleje viszont a Dávid Kornél Akadémiáé volt: a pécsi eladott labdákból indulhattak a vendégek, Kusonic Milan 6 pontjával pedig 2-6-ra ment a Fehérvár. A 4. percben 4-8-as DKKA-vezetés állt a táblán, a Rátgéber Akadémia csapata viszont Pongó Marcell és Kucsora Csaba vezetésével bravúros sorozatot kezdett: 25-0-s rohammal tüntették el a pályáról a Dávid Kornél Akadémiát, mellyel el is döntötték a mérkőzést. A Pécs jól célzott távolról, szerzett labdákban és lepattanózásban is ellenfele fölé nőtt, a legnagyobb különbség pedig az akaraterőben volt látható a pályán a két csapat között. Az első negyed vége 32-10 lett a Rátgéber Akadémia javára. 

A második negyedben sem sokat változott a játék képe, leginkább Kusonic Milan egy-egyeiből élt a DKKA, míg a pécsieket továbbra is a Pongó-Kucsora páros ponterős játéka vitte előre. A félidőre 54-27-re vezetett a Kosárlabda Akadémia Pécs. 

A Dávid Kornél Akadémia a második félidőben sem tudta nyílttá tenni a mérkőzést, a házigazdák pedig a nyitómérkőzésen 100 pont fölé jutottak: Balázs Bodó büntetőből szerezte a pécsiek 100. és 101. pontját. 


Ivica Mavrenszki: Jó mérkőzést játszottunk, de ezt most el kell felejtenünk, és a következő, Szombathely elleni mérkőzésre kell koncentrálnunk. 

Peresztegi Nagy Ákos: Beigazolódott a papírforma, gyenge lelkületű csapatom „kitett magáért", az első negyedben eldőlt a mérkőzés