Boros Zoltán: megismétlődik a tavalyi kupadöntő?
18
Feb
2015
Boros Zoltán: megismétlődik a tavalyi kupadöntő?
2015. február 18.  |  18:04
Kíméletlen feladatra vállalkozott Boros Zoltán, vagy, ahogy a pályák mellett mindenki szólítja: Borisz. A korábbi nagyszerű irányító a csütörtökön kezdődő Zsíros Tibor férfi Magyar Kupa nyolcas döntő előtt kezdett esélylatolgatásba.

KAPOSVÁRI KK – SZOLNOKI OLAJ KK

„Az első félidőben még biztosan tartja magát a Kaposvár, ám a Szolnok sokkal esélyesebb – mondta a Honvéd, az Atom, az Alba és a Kecskemét egykori játékosa, aki ötször nyert bajnokságot, kétszer Magyar Kupát, s nem utolsó sorban 88 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban. – Egy ilyen hosszú torna első felvonásán különösen igaz, hogy bármi megtörténhet, a Kaposvár kifoghat extra napot, közhely, de igaz: egy meccsen bármi megtörténhet. Mégsem hiszem, hogy a somogyiak meglepik a Szolnokot.”

TLI-ALBA FEHÉRVÁR – SOPRONI SÖRDÖGÖK

„Új játékos érkezett fehérvárra, kérdés, szerepelhet-e, illetve mennyire lesz hasznára a csapatnak. Érdekes, bár a Sopron jobban szerepel a bajnokságban, az Alba kétszer is legyőzte. Lehet, hogy a soproniak elfáradtak egy kicsit, ettől függetlenül a kupameccseken jók lehetnek, ez a sorozat, a semleges közeg mindig másként hat az együttesekre. Kétesélyes összecsapás.”

FALCO TREND OPTIKA KC – ATOMERŐMŰ SE

„Hasonló a helyzet, mint a Kaposvár-Szolnok meccsen: a Paks a párharc favoritja. Szervezettségben és játékstílusban is erősebbnek érzem az Atomot. Igaz ugyan, hogy a szombathelyiek bárkinek képesek száz pontot dobni, ám simán kaphatnak százkettőt. Az ASE erős, szerintem továbblép.”

PVSK PANNONPOWER – KTE-DUNA ASZFALT

„Újabb nehezen tippelhető meccs. Talán a szervezettség miatt mondanám, hogy a Kecskemét győz, ám a Pécs nagyon szépen összeállt, és már többször bizonyította, bárkire veszélyes.”

ELŐDÖNTŐ, DÖNTŐ

„Ha a negyeddöntőben érvényesül a papírforma, akkor kőkemény csatát ígér az Atom-Szolnok derbi, a győztes hazaviheti az aranyat. A másik ágról bármelyik együttes bejuthat a fináléba. Jómagam a Sopronra voksolok, vagyis összejöhet a tavalyi kupadöntő újrajátszása. Ki lesz a győztes? Szerintem az Olaj behúzza, vagyis hazaviszi a Magyar Kupa-trófeát.”

Vármegyei szövetségek