A Körmendé lett a bronzérem
18
May
2014
A Körmendé lett a bronzérem
2014. május 18.  |  15:06
Az első percekben úgy tűnt, a két utolsó erőtartalékait mozgósító gárda közül a szolnokiból vett ki többet az elődöntő, a nyitó szakasz közepén 5-0-ra vezetett a Körmend. Érezhető volt, mindkét gárda játékosai nagyon fáradtak. A szakasz második felében Molnár emelt beemelt egy triplát, 6 pontos előnyt szerzett a Körmend. 

A második negyed elején hamar 10 pont fölé nőtt a különbség, Németh és Molnár is beemelt 1-1 triplát. A félidő végén Kiss szerencsés triplája adott egy lökést a Szolnoknak, amely visszajött 10 ponton belülre szünetre. 

Térfélcsere után a körmendiek betörésekkel többször is ügyesen megbontották a szolnoki zónát, s Oroszi Viktor könnyű kosaraival stabilan 10 pont fölé nőtt a Törpördögök előnye.  

A záró szakaszban a magassági fölényben lévő Szolnok visszaszerzett támadó lepattanókból szerzett kosarakat, a körmendiek megnyugodtak, Laczó, Németh és Doktor láthatóan nagy önbizalommal szerezte a kosarakat, 20 pont fölé nőtt a különbség. Az utolsó 5 percben már mindkét edző csapata azon játékosait küldte pályára, akik a döntőn eddig alig-alig jutottak szóhoz.  

Honti Viktor: - Két a végsőkig fáradt, elcsigázott csapat küzdelméből a fejben jobban koncentráló került ki győztesen - sajnos ez nem a mi csapatunk volt. Gratulálok a Körmendnek, de saját csapatom is megérdemel minden elismerést, hiszen a négy közé jutás nagyon szép eredmény. 

Szalai János: - A célunkat elértünk, egy érem megszerzése volt az elvárás. Gratulálok a csapatomnak, hiszen az öt nap alatt olyan teljesítményt nyújtott, amelyre büszke lehet a körmendi utánpótlás.