A Szombathely is visszavágott
18
May
2014
A Szombathely is visszavágott
2014. május 18.  |  12:51
A Szombathely egy 7-0-s rohammal azonnal jelezte szándékát a visszavágásra és az 5. hely megszerzésére. A negyed közepén a szombathelyiek a látványra is adtak, szerzett labda után Durázi zsákolt, Tömböly pedig triplát dobott. Vezetett már 10 ponttal is a vasi alakulat. Utána magukra találtak a somogyi srácok, Radnai és Kocsis eredményes játéka révén 14-4 után egy 6-0-lal szorossá tette a meccset a Delfinek, de a negyed Horváth révén újabb szombathelyi triplával zárult. 

A második szakasz Hock révén kaposvári kosárral kezdődött. Továbbra is remekül céloztak távolról Svajda Gábor fiai, 20-13 után egy 7-0-s rohammal - benne egy Kozma tripla s egy távoli Rónai dupla- elléptek. Szünetben a 13 ponttal vezetett az első 20 percben kitűnő, 5/11-es triplamutatóval dobó szombathelyi együttes. 

Ahogy a meccset, a második félidőt is a szombathelyiek kezdték jobban, hamar közel 20 pontra nőtt a különbség, a kaposváriak ekkor több labdát eladtak. De nem adták fel, hanem Kocsis vezérletével szívósan harcolva, küzdve, a védekezésen keményítve a záró szakasz közepén 10 ponton belülre kerültek. Durázi vezérletével ekkor egy 6-0-s futást mutattak be az új erőre kapó szombathelyi fiúk, s ez volt az, ami végképp megtörte a tornán eddig meccsről meccsre fokozatosan javuló kaposvári legénység ellenállását.  

Fehér Iván: - Gratulálok a Szombathelynek. Mindent kiadtunk magunkból, de nagyon elfáradtak a srácok, támadásban sok rossz döntést hoztak. Megint nagyon kevés pontot dobtunk, s időnként a védekezés is szétesett. Ezzel együtt a hatodik hely szép eredmény, a tornán mutatott játékért gratulálok a csapatomnak, próbáljuk a tornán szerzett tapasztalatokat a további fejlődés érdekében felhasználni, köszönjük a szervezők munkáját. 

Svajda Gábor: - Gratulálok a csapatomnak az egész éves teljesítményéhez. 

Fotó: Mester Botond