Fővárosi döntő a kadetteknél
17
May
2014
Fővárosi döntő a kadetteknél
2014. május 17.  |  19:09
Pikáns meccs volt, legalábbis annyiból, hogy a MAFC edzője, Vavra András korábban játékosa volt a körmendi szakvezetőnek, Szalai Jánosnak, tagja volt az 1997-ben Szalai irányításával OIK-t nyerő körmendi gárdának. 

A MAFC emberfogással és frissen, lendületesen, a Körmend zónával és fásultan, tompán kezdett. A nyitó negyed közepén 10-2-re vezetett a MAFC. Németh Ákos triplája adott egy kis lendületet a Körmendnek, de Szalai János fiain nagyon érződött a tegnapi, hosszabbításos ütközet fáradtsága. Kovács Boldizsár remekül (meg)fogta a körmendi ászt, Doktort, s a vasi zóna ellen ügyesen játszottak a Vavra-fiúk, Pápait szépen játszották meg a palánk alatt, aki hozta a pontokat. . Megérdemelten vezetett 6 ponttal egy negyed után a MAFC, amely a második elején is lendületben maradt, s Albu villanásaival hamar 10 pont fölé hizlalta előnyét. Ezt követően többször eladta a labdát a MAFC, de ezt egy Doktor-duplát leszámítva nem tudta kihasználni a szintén sok labdát eladó vasi legénység. A félidő végén az egyetlen elődöntőhöz méltó színvonalon játszó körmendi játékos, Németh Ákos remek megmozdulásaival a 10 pontos lélektani határ közelébe küzdötte fel magát a Körmend. 

Szünet után is a MAFC tűnt stabilabbnak, Doktor erőlködött, s Pápai és Vízvári vezetésével 15 pontos előnyre tett szert. A negyed hajrájában újra Németh villant, s kosara a negyed hajrájában egy 11-2-es körmendi "lavinát"' indított el, benne egy Laczó triplával. Szinte a semmiből jött vissza 6 pontra a Körmend. 

A záró szakaszban pedig az addig sokat rontó Doktor nagyon összekapta magát, a MAFC viszont ekkor sokat egyénieskedett. Fokozatosan közelített a fővárosiakhoz a Körmend, de a 34. percben kipontozódott addigi legjobbja, Németh Ákos. Molnár triplájával 1-re csökkent a fővárosiak előnye. Sőt, Doktor újabb kosarával átvették a vezetést a vasiak. Vízvári talált rést s szerzett bravúros kosarat, a körmendiek a hajrában rendre csak 1 büntetőt dobtak be, Doktor viszont újabb kosarat szerzett. . A 39. percben hajrában 2 pontos vasi előnynél az addig alig játszó Bonifert biztos kézzel értékesítette büntetőit, s az idegölő végjátékban a MAFC másik kiegészítő játékosa, Király 3,8 másodperccel a vége előtt középtávolról bedobta a meccs nagy részében vezető MAFC számára a finálét jelentő duplát - az utolsó akciónál Doktor triplája leperdült a gyűrűről. 

Szalai János: - Sokáig érződött csapatomon az előző nap végi hosszabbításos meccs fáradtsága, szinte végig futottunk az eredmény után. A végén mégis nagyot küzdve megteremtettük az esélyt magunknak a győzelemre, de azt megszerezni végül nem maradt már erőnk. 

Vavra András: - Óriásit küzdöttünk, de szünet után fejben kicsit elfáradunk, így támadásban rossz döntéseket hoztunk, a faultjainkat pedig nem jól használtuk. A végjátékban azonban igazi CSAPAT voltunk.