A Szombathely lesz a Kaposvár ellenfele az 5. helyért
17
May
2014
A Szombathely lesz a Kaposvár ellenfele az 5. helyért
2014. május 17.  |  13:46
Az első percek váltott vezetése után 5-te ellépett a vasi legénység a kissé túlpörgő bajaiakkal szemben. A negyed közepén a Szombathely kapkodott,s a Pálkerti vezette Baja 1-re feljött. A negyed végén Durázi kér sarok-triplájával 7-te elléptek a vasiak. 

A második negyedet szó szerint pontatlanul kezdték a csapatok, több, mint 3 percig nem esett kosár. Pálkerti találata után Durázi rendre kihasználta a magassági fölényét, s 10 pont fölé nőtt Svajda Gábor csapatának előnye. A negyed hajrájában ismét Pálkerti vette a korosztályhoz képest széles vállaira a bajai csapatot, 7 pontra hozta fel övéit, de az utolsó szó Durázi révén a Szombathelyé volt. 

Térfélcsere után 6-2-vel nyitott a Baja, s 5 pontra feljött. Szombathelyi időkérés után Durázi újabb hármasa megnyugtatta övéit, elsősorban Kozmát, akinek a negyed második felében mutatott remek megmozdulásai révén - labdaszerzés, kosár, triplák - 10 pontos előnnyel várhatta a záró szakaszt a Szombathely. 

A záró szakasz elején ismét Pálkerti (23 pont, 21 lepattanó) villogott, de amikor igazán szorossá tehette volna a meccset a Baja, Kozma majd Durázi (39/12 pont) is beemelt egy triplát. A végén a minden mindegy alapon letámadó Baja labdákat s könnyű kosarakat szerzett, de a Szombathely győzelmét nem tudta veszélyeztetni. 

Cservék Csaba: - Sajnos a tegnapi játékunk szöges ellentéte volt a mai, sajnos nem tudtuk megmutatni, mit tudunk valójában. Végig futottunk az eredmény után. 

Svajda Gábor: - Gratulálok csapatomnak, védekezésben a srácok maximálisan megvalósították amit elterveztünk. Mivel jól védekeztünk, támadásainknak is volt ritmusuk, szereztünk néhány könnyű kosarat, így még az is belefért, hogy a bajai zóna ellen akadozott a játékunk. Gratulálok a jók küzdő bajai csapatnak.