Sorozatban a második kaposvári siker
17
May
2014
Sorozatban a második kaposvári siker
2014. május 17.  |  12:03
Kiegyenlített játékkal kezdődött a találkozó, majd az első negyed második felében Kocsis Zalán és Tóth Dávid remek megmozdulásai révén 10 pontos előnyt szerzett a Kaposvár. A Honvéd szépen, ügyesen járatta a labdát a zóna ellen, de néha még a jónál is jobb helyzeteket kerestek játékosai, s rosszul dobtak. 

A második negyed elején 13 pontra nőtt a somogyi előny, ám ekkor a Kaposvár motorja, Tóth kisebb sérülést szenvedett. Amikor kivált a játékból, szinte kártyavárként omlott össze a kaposvári csapat. A Honvéd támadó lepattanók és betörések utáni kosarakkal egy 13.0-s futással egalizált. A félidő végére Tóth visszatérhetett, s vezérletével új erőre kapott a Kaposvár, amely a félidő végén egy 8-3-as futást bemutatva 5 pontos előnyt szerzett szünetre. 

A harmadik negyedet mindkét csapat eladott labdákkal kezdte. Támadásban mindkét csapat sokat hibázott, az első pontra közel 5 percet kellett várni. A Kaposvár a Honvéd agresszív emberfogásával, a Honvéd pedig a somogyi zónával nem tudott mit kezdeni. A záró szakasz első 3 percében 8-ból 2 büntetőt dobtak be a kaposváriak. A Honvéd egy Steier triplával 1 pontra feljött, de továbbra is csak erőlködött a zóna ellen. A végjátékban Hock bedobta a somogyiak második félidőbeli második akciókosarát, Nagy révén még reménykedhetett a fordításban a Honvéd. Miután azonban Hock majd remek labdát adott a nagy mezőnymunkát végző Radnainak, akinek ziccere bebiztosította a Kaposvár győzelmét.Ez a végül 17 pontja mellé 22 lepattanót is szerző Kocsis sikeres büntetőivel 6 pontos lett.  

Fehér Iván: - A meccs előtt azt mondtam a fiúknak, hogy ha hatvan dobott pont alatt maradunk, nem tudunk nyerni. Rám cáfoltak. Két fáradt csapat mérkőzése nem a játék szépségéről, hanem a küzdelemről szólt, a két csapat "megölte" egymás játékát. Gratulálok csapatomnak és Honvédnak is, amelynek sok sikert kívánok a hetedik helyért lejátszandó meccsen. 

Zsoldos András: - Óriásit küzdöttek a srácok, és ezt nagyra értékelem, de sajnos nem találtunk be.