Hosszabbítás után körmendi (csoport)győzelem
16
May
2014
Hosszabbítás után körmendi (csoport)győzelem
2014. május 16.  |  20:19
A meccs s egyben a csoport győztese az elődöntőben elkerüli a legnagyobb favoritnak tartott Vasast, ez volt a tét. 

A Szolnok lendületesen, pontosan, a Körmend viszont egyénieskedve, kapkodva kezdett, ráadásul a büntetőket is kihagyták játékosai. 6-0-s szolnoki vezetés után büntetőből szerezte első pontját a Körmend, majd 3 és fél perc elteltével Németh Ákos akcióból is betalált. A Szolnok kezdett kapkodni, egyénieskedni, és a körmendiek eltámadása is megzavarta a Tisza-parti legénységet, több labdát eladtak Honti Viktor fiai. A 6-0-s szolnoki vezetésre az érezhetően játéka lendülő Doktor vezérletével egy 14-2-es száguldást mutatott be a Körmend. A negyed hajrája csoportdöntőhöz méltó, élvezetes, színvonalas játékot hozott. 

A második szakaszt elején tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét a Körmend, majd néhány szellemes akcióval 13 pontosra növelte a támadásban tanácstalan szolnokiakkal szemben. Azért nem lett nagyobb a különbség, mert egy-két ziccert elkönnyelműsködtek a vasi fiatalok. A szolnokiaktól felvillanásokra futotta, a körmendi zónát nem tudták átdobni, pedig próbálkoztak becsülettel távolról. A félidő végén egy-két szellemes támadás, látványos akció végén úgy növelte 15 pontosra előnyét a Körmend, hogy Szalai János pihentethetett egy-két kulcskulcsemberét. 

Szünet után Kovács Gábor zsinórban 7 pontot dobott, miközben a Körmend 5 percig nem szerzett pontot. Utána ugyan dobtak ötöt a vasiak, de a negyed hajrájában Kovács mellé felnőtt kis és Mloch is, 2 pontra fogyott a negyed végén a Körmend előnye.  

A záró szakaszban minden téren a Szolnok tűnt erősebbnek, át is vette a vezetést, de a végén hihetetlen izgalmak közepette hosszabbításra mentette a meccset a Körmend. A túlórában egy ideig csak büntetőkből estek kosarak, majd a szünet után csak erőlködő Doktor előbb betörésből volt eredményes, majd bedobott egy triplát, ezzel nyert a Körmend. 
Szalai János: - Az első félidőben szerzett nagyobb vezetést követően nem találtunk be zóna ellen, de a hosszabbításban óriásit küzdöttek a srácok, így megnyerték a meccset. 

Honti Viktor: - Vesztett helyzetből óriási küzdőszellemről tanúbizonyságot téve felálltunk, de a rendes játékidő utolsó percében hozott rossz döntések miatt ellenfelünk kiharcolta a hosszabbítást, amelyben fölénk kerekedett. Gratulálok a Körmendnek a csoportgyőzelemhez.