Nyert a Vasas, helytállt a MAFC
16
May
2014
Nyert a Vasas, helytállt a MAFC
2014. május 16.  |  16:00
4-0-lal kezdte a csoportdöntőt a Vasas, de az idegesen kezdő csapatok csatájában a nyitó szakasz közepén 7-6-ra már a MAFC vezetett. Ezt követően Lewis vezérletével, ponterős s emellett ügys szervező játéka révén egy 10-2-es rohanást mutatott be a Vasas, amelynek köszönhetően 6 pontos előnnyel zárta a nyitó szakaszt. 

A második negyedben is óriási iramot diktáltak a hazaiak, a MAFC azonban felvette a kesztyűt. A hazaiaknál szépen megoszlottak a terhek, a MAFC-ot a második negyed elején Sebestyén, majd a félidő hajrájában Albu tartotta versenyben. A Vasas Rudner erőteljes palánk alatti játékával 10 pont fölötti előnyt állandósított, ám István Márknak félidő végét jelző dudaszó pillanatában dobott bravúros triplájával szünetre 10-en belülre került a MAFC. 

A második félidő elején az egy lépéshibát vitató hazai edző, Sárosi Bulcsú kapott technikait - korábban már mindkét szakvezetőt figyelmeztették a játékvezetők. A negyed első 4 percében csupán 3 MAFC-pontot kellett beírni a jegyzőkönyvbe. A Vasas kapkodott,a MAFC pedig bár kialakította, ki is hagyta tiszta helyzeteit. A szakasz közepén Sebestyén suvasztott be egy triplát, majd Vízvári betörése után 3-ra feljött a MAFC. Ezt követően lépett elő Nshimba Joel, ügyes center kosara majd blokkja lendületet adott társainak. A félidő 10-2-es Vasas futással és 11 pontos Vasas vezetéssel zárult. 

A befejező negyed elején sűrűn potyogtak a kosarak, Sebestyén és Vízvári tartotta versenyben a MAFC-ot. A záró szakaszban állandósult a 10 pont körüli Vasas vezetés, bár Sebestyén villanásával újra 10-en belülre került a MAFC. Erre Rudner azonnal felelt távoli duplával, majd a MAFC-ból Bonifert ellen ítéltek technikai hibát a játékvezetők. Jól küzdött a MAFC, de érezhető volt, hogy igazán szorossá nem tudja tenni a meccset. A végén már az elődöntőkre gondolva mindkét edző már kiegészítő játékosait szerepeltette.  

Sárosi Bulcsú: - Nem játszottunk igazán jól, de végig kézben tartottuk a mérkőzést. Mostantól kell majd játékban sokat javulnunk. 

Vavra András: - A célunkat elértük, felszabadult, helyenként ügyes játékkal megnehezítettük a Vasas dolgát. Úgy érzem ez a meccs jó felkészülés volt a holnapi kulcsfontosságú összecsapásra.