(Kocsis) Zalán (nagy) futása
16
May
2014
(Kocsis) Zalán (nagy) futása
2014. május 16.  |  14:09
Küzdelmes kiegyenlített játékkal kezdődött a fiú kadet döntő harmadik napjának első meccse. 7-7 után a napról napra jobban és bátrabban játszó kaposvári csapat, amely egy triplákkal is "alátámasztott" 10-0-s rohammal szinte állva hagyta a fáradtnak, fásultnak tűnő vasi legényeket. A negyed hajrájában a szombathelyiek egy 9-0-s rohammal 1 pontra feljöttek, a szakasz egy jó somogyi büntetővel zárult. 

A második szakaszban a szombathelyiek visszaestek abba a fásultságba, amely az első negyed közepén jellemezte őket. Különösen a támadójátékuk volt hatástalan, elképzelés, átütőerő nélküli. A negyed közepéig 6 pontot szereztek a kaposváriak, amikor beesett egy szombathelyi tripla. Ez sem okozott nagy változást a játékban, a félidő végére teljesen szétestek a szombathelyiek. A lendületesebb, jobban akaró Kaposvár egy 10-0-s rohammal és 15 pontos előnnyel zárta a félidőt. 

Érezhetően egy elszánt, "harapós", alaposan feltüzelt szombathelyi társaság ment fel a pályára a második félidőre, s Durászi Krisztofer erőszakos, eredményes játéka révén hamar 10 ponton belülre került a vasi alakulat. A kaposváriak egy időkéréssel rendezték soraikat, a 33 pontig jutó Kocsis Zalán vezérletével ismét 10 pont fölé nőtt előnyük a befejezéseket siettető, kapkodó sok tiszta közeli helyzetet elhibázó Szombathely ellen. A záró szakaszban végig tartotta 10 pont körüli előnyét a kaposvári csapat, amely jó első félidei játékának köszönhetően megérdemelten nyert. 

Svajda Gábor: - Nagyon fáradtan kezdtünk, a tegnapi, a MAFC elleni meccs nagyon sokat kivett belőlünk. A folytatásban megpróbálunk a lehető legjobban szerepelni. Gratulálok a Kaposvárnak. 

Fehér Iván: - Végre megjött az önbizalom és javult a dobóforma. Gratulálok a fiúknak, eddig folyamatosan javult a játékunk, és remélem, folytatódik is ez a tendencia.