A Szolnok is a négy között
15
May
2014
A Szolnok is a négy között
2014. május 15.  |  20:03


Idegesen kezdtek, az első percekben egymás hibáiból éltek a csapatok. A Szolnok játékosai nyugodtak meg hamarabb, s pár ponttal elléptek. A negyed második felében aztán a Tisza-partiak szinte átrohantak a kapkodó, széteső, egyénileg erőlködő bajai fiúkon. A negyedet Kovács Gábor vezérletével egy 16-0-s száguldással fejezték be a szolnokiak.  

Lendületben maradtak a második negyed elején is, két újabb kosarat szereztek, amikor Cservék Csaba, a Baja edzője zónavédekezést rendelt el. Ezzel sikerült 180 fokot fordítani a játék addigi menetén. A szolnoki fiúk megzavarodtak, kapkodtak, a bajai támadásoknak viszont egy csapásra lett ritmusuk, pár tripla is beesett a Sugovica-parti fiúktól. 27-6-os szolnoki vezetést követően egy szédületes, Schubert vezette 22-1-es rohanással ledolgozta hátrányát a Baja. A félidő végére sikerült rendezni zilált sorait a szolnoki csapatnak, amely 3 pontos előnnyel térhetett pihenni. 

Bajai részről természetesen szünet után is maradt a második negyedben bevált zóna, ám a szolnokiak határozott betörésekkel ekkor meg tudták bontani, ha úgy tetszik, képesek voltak feltörni. Ismét ellépett 10 ponttal a szolnoki csapat, amely újfent magabiztossá vált, s a negyed végén még egy 9-0-s rohammal közel 20 pontos előnnyel várhatta a befejező 10 percet. 

A záró szakasz első 5 perce 8 bajai pontot hozott, újra megtorpant a Szolnok. Az első félidei forgatókönyv azonban nem folytatódott, Kovács büntetőkből megszerezte a záró szakasz első szolnoki pontjait, amelyek megnyugtatták Honti Viktor fiait, akik végül biztosan nyertek. 

Honti Viktor: - Kétszer nyertük meg ezt a meccset. Először az első negyedben, de ezt el is hitték a srácok, dicséret illeti a Baját, mert húsz pontos hátrányából fel tudott állni. A harmadik negyedben szerencsére újra fel tudtak pörögni a srácok, óriási dolognak tartom, hogy ott vagyunk az ország négy legjobb csapata között. 

Cservék Csaba: - Sajnos ismét nem tudtuk a saját arcunkat mutatni, elszalasztottunk egy újabb lehetőséget, gratulálok a Szolnoknak.