Újra egylabdás meccset vesztett a Honvéd
15
May
2014
Újra egylabdás meccset vesztett a Honvéd
2014. május 15.  |  18:08
A két korábbi élvonalbeli edző együttesének találkozóján Matejovics erőteljes palánk alatti játéka révén 7-0-lal indított a Zsoldos András vezette Honvéd, miközben a körmendiek sorra dobták a homályokat triplákból. Időkéréssel rendezte csapata sorait Szalai János, a vasiak mestere, fiai ezután már betörésekből s leosztásokból Doktor vezérletével felzárkóztak.  

A második negyed Zsebe kosár plusz büntetős akciójával indult, fordított a Körmend. A vasiak Laczó remek megmozdulásaival tartották szűk előnyüket, a Honvédnál beesett két tripla, ennek, valamint magassági fölénye révén a támadó pattanók utáni kosarakkal tartották a lépést a Körmenddel, amely a félidő végén Németh Ákos tripláival tartotta szűk előnyét.   
 
Szünet után közel két és fél percig nem esett kosár, majd a Körmend törte meg a kosárcsendet. A Honvéd triplákkal próbálkozott a vasi zóna ellen - kevés sikerrel. Körmendi részről Doktor erőlködött, Erdei újabb hármasával s egy betörés utáni kosárral 1 pontra jött föl a Honvéd. A Körmendnek Molnár Levente triplája adott új erőt, egy 7-0-s futással 8 pontra nőtt a vasi előny. A negyed végén egy triplával 5-re jött föl a Honvéd, a körmendiek ekkor sorra hagyták ki a büntetőket. 

A záró szakasz elején hamar ledolgozta 5 pontos hátrányát a Honvéd. Fej-fej mellett, váltott vezetéssel haladtak a felek. A körmendiek rendre elrontották a tripláikat, a Honvéd játékosai pedig több labdát eladtak. Fogcsikorgató volt a küzdelem. A Honvéd Matejovics vezérletével már-már győztesnek tűnt, a Körmend gyors szabálytalanságokkal próbálta elérni, hogy büntetőzhessen a Honvéd. Stratégiáját siker koronázta: 5 másodperccel a befejezés előtt 1 pontos Honvéd vezetésnél a fővárosiak büntetőket hibáztak, a Körmend visszaindított a rosszul helyezkedő honvédosok mellett, s Molnár Levente értékesítette a győzelmet jelentő ajtó-ablak ziccert. 

Zsoldos András: - Alapvetően dicséret illeti a srácokat, mert megnyerték a meccset, de a végén tálcán, s aranyszegélyű tányéron átadták azt az ellenfélnek. 

Szalai János: - Megint gyengén kezdtünk. A zónának köszönhetően feljavult a játékunk, de az igen gyenge hárompontos dobószázalék miatt megnehezítettük a saját dolgunkat. A végén, el kell ismernem, szerencsés körülmények között sikerült megnyerni a mérkőzést.