Fordulatos csatában kétpontos MAFC-győzelem
15
May
2014
Fordulatos csatában kétpontos MAFC-győzelem
2014. május 15.  |  16:02
Már a 2. perc elején időt kellett kérnie Vavra Andrásnak, a MAFC edzőjének, 5-0-lal indítottak a szombathelyiek. A folytatásban váltva este a kosarak, csak amíg a MAFC minden pontért megszenvedett, addig a szombathelyiek a fővárosiak hibáit, eladott labdáit kihasználva könnyebb kosarakat szerezte. A szakasz második felében egy 8-2-es rohammal 1 pontra feljött a MAFC, de a negyed végén 2 triplát is a vasiak, így ők zárták előnnyel a szakaszt. 

A második 10 percet egy 6-0-s rohammal kezdve átvette a vezetést s MAFC. A fővárosiak azt próbálták kihasználni, hogy mezőny posztokon magasabbak, erősebbek játékosai, mint a szombathelyiek, külső embereket vittek be pozícióba. A Szombathely játékosai mozgékonyságára építve betörésekkel s az azokból való kiosztásokkal operált, ám ekkor már nem nagyon estek be a tripláik - csupán 1. A félidő végén a MAFC második szándékú kosarakkal, ellenfele palánkja alatt leszedett lepattanók utáni találatokkal 10 pontra növelte előnyét a szünetig. 

 

A második félidő úgy kezdődött, ahogy a meccs, bő 1 perc után Vavra időkérésével. Zónára állt át a Szombathely és ezzel teljesen összezavarta ellenfele támadójátékát. Durászi vezérletével fokozatosan közelítették meg a vasiak a támadásban tanácstalan fővárosiakat, sőt a negyed végén egy triplával fordítottak is. A záró szakasz hietetlen izgalmas volt, minkét csapat játékosait érződött a fáradtság, sok volt a kihagyott tiszta helyzet, büntető. A hajrája Pápai villanáasival a MAFC érkezett előnnyel, de Horváth triplája s Durászi kosara után újra vasi vezetést mutatott a tábla. A végén Király lett a "király", Pápai ügyes passzát pontokra váltva visszaszerezte a vezetést a MAFC-nak. A győzelemért támadó szombathelyiek támadó hibát vétettek, így egy küzdelmes, izgalmas meccsen 1 ponttal a MAFC nyert.  

Vavra András: - A dekoncentrált kezdés után összeállt a játékunk, majd a Szombathely zónára állt át, amely ellen nagyon statikusak voltunk. Nem játszottunk jól, de nagyot küzdöttünk. 

Svajda Gábor: - Gratulálok a fiúknak, mert amit terveztünk, azt megvalósították a pályán. Ha a végén kicsit higgadtabbak, rutinosabbak vagyunk meg is nyerhettük volna a mérkőzést. Gratulálok és sok siker kívánok a MAFC-nak.