Újabb fölényes Vasas-diadal
15
May
2014
Újabb fölényes Vasas-diadal
2014. május 15.  |  14:00
A nyitó nap tapasztalatai alapján a második napon a nyitó mérkőzés ígérkezett a leginkább egyoldalúnak. A Vasas edzője változtatott több helyen előző napi keretén, több meghatározó játékost pihentetett. Bordács vezérletével esélyeshez méltón, 12-2-es első 4 perccel kezdett a Vasas. Utána jött egy meglehetősen egyénieskedő időszak a piros-kékek játékában, szereztek is két szép kosarat a kaposváriak. Időt kért Sárosi Bulcsú, a Vasas edzője, s agresszív egész pályás letámadást rendelt el. Ebből a fővárosiak több labdát s könnyű kosarat szereztek, s egy 17-0-s futással jelentős előnyre tettek szert. A szakasz kaposvári kosárral zárult. 

A második negyedben inkább a kiegészítő játékosok szerepeltek a piros-kékeknél, a Delfinek csapata felbátorodott, s főleg a félidő hajrájában pár ügyes támadást vezetve megnyerte a negyedet. 

Szünet után lendületben maradtak a somogyiak, olyannyira, hogy bátor, ügyes játékukkal a 3. negyed közepén a 10 pontos lélektani határ közelébe küzdötték fel magukat. Ekkor a Vasasba visszakerültek a keretben lévő kulcsemberek, s bár nem igazán tudtak újból felpörögni, egy dudaszóra dobott triplával végül 20 pontos előnnyel zárták a szakaszt a pasarétiek. 

A záró szakasz elején két triplával közel 30 pontosra növelte előnyét a Vasas, az utolsó percekben már a kaposváriaknál is a kevesebbet szereplő játékosok játszottak, a várakozásnak megfelelően biztosan nyert a Vasas a helyenként jól játszó kaposváriak ellen.

Fehér Iván: - Bár az első negyedet megint átaludtuk, sokat léptünk előre a tegnapon mutatott játékhoz képest. Az eladott labdák számát csökkenteni, a dobószázalékot viszont javítani kell. Gratulálok a Vasasnak. 

Sárosi Bulcsú: - Nemcsak most, hanem egész évben szimpatikus Kaposvár ellen célunkat elérve, s a játékperceket megosztva nyertünk.