Vasas Akadémia - Szedeák
13
Apr
2014
Vasas Akadémia - Szedeák
2014. április 13.  |  15:05
Fej-fej mellett kezdtek a csapatok, Vágvölgyi és Mike kosaraira mindkétszer gyorsan válaszolt a Vasas, majd a 4. percben Török már a vezetést is megszerezte az angyalföldieknek. (9-8) A folytatásban ugyanakkor a szegedieknek jött ki jobban a lépés, lévén, Demeter, Gárgyán és Mike duplái után már hétpontossá hízott az előnyük. (11-18) A végén még Mike és Nshimba talált be, előbbi triplával, így megnyugtató fórt harcolt ki magának az első tíz perc után a Szedeák. (13-21)

A második felvonás elején ugyanakkor beragadtak kissé Molnár Csaba tanítványai, a Vasas Nshimba, majd Krivacsevics pontjaival négyre csökkentette a differenciát. (19-23) Ezt követően Demeter és Meleg dupláit Boros egyenlítette ki, majd felváltva estek a találatok a két félnél. A tizenhetedik percben Szanthoffer egyenlített ki zsinórban második kétpontosával, a vezetést azonban nem tudta átvenni együttese, mivel Varga és Mike révén ismét lélegzetvételnyi előnyhöz jutottak a szegediek. (33-37) Ez a távolság kitartott a szünetig, el azonban nem dőlt semmi, izgalmas második félidőre volt kilátás. (37-41) 

Molnár Csaba azonban jó eligazítást tarthatott az öltözőben, hiszen Mike hármasa után Vágvölgyi két büntetőt is bevágott, majd Boros pontjai után újfent Vágvölgyi volt kétszer eredményes fault után. (39-48) Ráadásul itt nem állt meg a Szedeák, többszöri kosárváltást követően a 29. percben Mike harcolt ki faultot, és dobott közben triplát estében. A szegedi irányító a büntetőt is bedobta, így Vágvölgyi kosarával már 52-70-es állást mutatott az újszegedi sportcsarnok eredményjelzője. A negyed végén Kiss értékesített még két közeli ziccert, a vendéglátók előnye azonban így is meghatározó maradt. (56-70) 

Mindemellett nem adták fel az angyalföldiek, elképesztő tempót diktáltak az utolsó tíz percben. Kiss büntetője után Buzsáki két egymást követő triplával jelezte, a Vasas számára még nem lefutott a találkozó. (63-70) Bár Meleg kétszer is igyekezett tartani a lépést a riválissal, Nagy mindkétszer válaszolt, így kiemelten fontos volt a 34. minutumban Vágvölgyi hármasa. (68-77) Viszont a Vasas robogott tovább, és Szanthoffer két perccel később már abszolút mértékig lőtávolon belülre hozta sajátjait triplájával. (76-80) Mike János viszont, mint már többször a torna során, ismét jókor talált be a vonalon kívülről, Vágvölgyi két duplája pedig végképp megnyugtatta a Szedeákért szurkolókat. (76-87) A végén Berényi Sándor tanítványai még megpróbálták a lehetetlennek tűnő küldetés teljesítését, de faultjaik után rendre bementek a szegedi büntetők. Mindent egybevetve, megérdemelt siker után készülhetett a díjátadóra Molnár Csaba együttese. 

Berényi Sándor: Gratulálok a Szegednek, megérdemelten nyertek! Sajnos az egész meccs folyamán nem tudtunk koncentrált játékot nyújtani, ezért nem volt veszélyben a Szeged győzelme. 

Molnár Csaba: Nagyon büszke vagyok a srácokra, köszönöm nekik a mai teljesítményt! Túl tudtak lépni a betegségeken, sérüléseken, melyek az elmúlt másfél hónapban megnehezítették a felkészülést. Nagyon örülünk a bronzéremnek is!