Kosárlabda Akadémia Pécs - Óbudai Kaszások
13
Apr
2014
Kosárlabda Akadémia Pécs - Óbudai Kaszások
2014. április 13.  |  13:14
Jobban kezdett a Pécs, Kozári és Pongó kosaraival három perc után 6-2-re vezetett a Baranya megyei alakulat. Az álmosában nyitány után azonban magára talált az Óbuda, Ungi duplája után Mészáros Bence triplája, majd a másik Mészáros, Csaba találatai repítették a csapatot. (10-13) Pongó szépítése után Mészáros Bence újabb hármassal vétette észre magát, így hiába Gáspár kétpontosa, maradt a fór a kaszásoknál. (14-15) Akik ráadásul a negyed hajráját is jobban bírták, lévén, Reiter büntetőjével, továbbá Mészáros Bence kosarával tovább tudták növelni a különbséget. (14-18)

A második játékrészben ugyanakkor nagyon beindultak a pécsiek, mert bár Gál révén igyekezett tartani magukat az óbudaiak, Osiyemi és Pongó produktív játékára az első hat percben nem tudtak érdemben reagálni. (34-26) Somogyfoki dupláját Peringer és Osiyemi egy-egy büntetője követte, az utolsó előtti minutumban pedig Mészáros Csaba és Pongó kosarai zárták a félidőt, amely során Mavrenski mester tanítványai alaposan állva hagyták ellenfelüket. 

Igazán kiegyenlített játékot hozott a harmadik felvonás. Peringer nyitotta a kosarak sorát büntetőjével, majd Czimer, Somogyfoki és Osiyemi révén némileg elhúzott a Pécs a pusztán Reiter két dupláját teljesítő kaszásoktól. (49-36) Innentől azonban beállt a fővárosiak által remélt fordulat, a két Mészáros vezetésével lassan ugyan, de zárkózni kezdett az óbudai együttes. (56-47) 

A megkezdett tendencia ráadásul nem szakadt meg az utolsó tíz percben sem. Bár Mészáros Csaba és Peringer pontjai még tudott válaszolni Mogyorósi, illetve Somogyfoki (60-51), a folytatásban teljesen szétesett a Mavrenski-legények támadójátéka. Eközben Reiter a 37. minutumban már egy pontra csökkentette a különbséget, Mészáros Csaba kevéssel később pedig már a fordítást érő találatot vitte be. (60-61) Gál duplája, illetve az azt követő büntetője, majd Peringer közeli kosara után jelentős előnyre tett szert az Óbuda, különösen annak tekintetében, hogy ekkor már csak egy perc volt hátra a mérkőzésből. (60-66) Osiyemi kétpontosa és Mészáros Bence egy sikeres büntetője után még csökkent a differencia, de hiába kért időt a Baranya megyeiek mestere, a Pongóra kijátszott tripla kimaradt, így Mészáros Csaba pontja a végén azt jelentette, az Óbudai Kaszások csapata futott be a torna ötödik helyére. 

Ivica Mavrenski: Gratulálok az Óbudai Kaszások csapatának! A harmadik negyedben nagyon jól játszottunk, de a negyedik negyed hibái miatt kikaptunk. Nagy élmény volt a csapatnak, hogy itt lehetett. 

Farkas László: A második negyedet az ellenfélnek adományoztuk, de a negyedik negyedben csodálatos játékkal visszahoztuk a meccset. Gratulálok a fiúknak!