Óbudai Kaszások - Budapesti Honvéd
12
Apr
2014
Óbudai Kaszások - Budapesti Honvéd
2014. április 12.  |  14:07
Rendkívül kiegyenlített játékot hozott az első negyed. Jánosi és Szarvas kétpontosaival a Honvéd szerzett vezetést, de Mészáros Bence triplájával tartotta a lépést az Óbuda. (3-4) Két kosárváltás után aztán Peringer büntetőkkel fordított, Mészáros Bence pedig növelni tudta a fórt. (11-8) Válaszként Erdős és Somogyvári újfent Simon Nándor alakulatát hozta kedvezőbb helyzetbe. (11-12) A 9. percben Szarvas kosarával már 15-18 állt az eredményjelzőn, de Peringer a végén egy pontra zárkóztatta a kaszásokat. (17-18)

A második felvonásban ott folytatták a csapatok, ahol az első abbahagyták. Ezúttal Valerio Bonilla, Pálházi és Kiss jóvoltából lépett el kissé a Honvéd, amit Mészáros Csaba és Erdődi találataival tudott tartani az ellenfél. (22-24) Az állóvizet Vörös triplája zavarta meg, de a folytatásban újfent egál közeli eredmény mellett haladt a két együttes. Bár az óbudaiak a 18. minutumban átvették a vezetést Erdődi két-két sikeres büntetőjével (31-29), kevéssel később Bubcsó fordítani tudott. (32-33) Hogy a szünetben mégse legyen ennyire kiegyenlített az állás, arról végül Szarvas és Vörös utolsó percben dobott hármasai döntöttek. (32-39)

De hiába az említett két tripla, csak hamar elolvadt az előny, miután az öt pontot dobó Horváth vezetésével három perc alatt fordított az Óbuda. (41-39) Ezt követően magasabb fokozatba kapcsolt a Honvéd, de Mészáros Bencének hála tartani tudták magukat a kaszások. (51-52) Ugyanakkor úgy tűnt, Bubcsó hármasa a 29. percben meghozhatja az áttörést, végül Peringer három büntetőjével, illetve Mészáros Csaba triplájával a maga javára fordította az állást a záró felvonás előtt Farkas László legénysége. (57-55)

Az utolsó tíz percben felváltva estek a kosarak, egészen a 38. percig. Ekkor Mészáros Bence duplájára Szarvas csak egy büntetővel tudott reagálni, majd hasonló volt a felosztás Mészáros Csaba kosara után is. (68-64) Sőt, Szarvas Gábor pillanatokkal később okkal foghatta a fejét, amikor harmadjára is csak egy büntetőt tudott értékesíteni, ellentétben az utolsó perc során nyolc rögzített lehetőségből hetet kihasználó kaszásokkal. Az említett periódusban rendre kimaradtak a honvédosok triplái is, pontot egyedül csak Valerio Bonilla tudott jegyezni egy megszerzett lepattanó után. (75-66) Mindez azt jelentette, az óbudaiak játszhatnak vasárnap az ötödik helyért a Pécs ellen.

Farkas László: Csúszva, mászva, mély gödörből kimászva nyertünk! Gratulálok a srácoknak!

Simon Nándor: Csak a holnap....