DEAC - Kosárlabda Akadémia Pécs
12
Apr
2014
DEAC - Kosárlabda Akadémia Pécs
2014. április 12.  |  11:43
Kozári duplájával, illetve Pongó hármasával kezdődött a találkozó, de Andrássy pontjaival a DEAC visszahozta gyorsan összeszedett hátrányát a 4. perc elejéig. (5-5) Pongó újabb triplájára megint Andrássy válaszolt, bedobva két büntetőt és egy közeli kísérletet. (9-8) Gáspár egalizáló pontja után aztán Pongó unta meg a szoros küzdelmet, és három kosarával lélegzetvételnyi előnyhöz juttatta a Pécset, habár Andrássy Géza, aki a negyed során egyedüliként tudott betalálni a debreceniektől, a 8. percben még 11-11-re módosította az állást. Az utolsó eredményszerű megmozdulás Gáspár nevéhez fűződik, az ő kétpontosa révén hatra nőtt a Baranya megyeiek fórja. (11-17)

A következő játékrész eleji gyors kosárváltásban Vámosi törte meg a DEAC egyemberes támadójátékáról szőtt elméleteket (13-19), de aztán megint Andrássy vette vállára csapatát. A 15. percben már a tizenhetedik pontját szerezte, ráadásul közben eredményes tudott lenni Opre is, így hiába a túloldalon Kozári duplája és Pongó büntetője, kiegyenlített a Debrecen. (22-22) Nem tartott azonban sokáig a hajdúságiak öröme, mivel Pongó beszórt egy triplát, de feliratkozott a pontszerzők közé Berkics is, miközben Hodossi és Tóth csak büntetőből tudtak veszélyeztetni. (25-27) Az utolsó két percben Somogyfoki két duplát dobott, így a szünetre megmaradt a Pécs első negyedben kiharcolt előnye. (25-31)

Fordulás után igen hamar bajba került a DEAC, mivel az addig csapata szekerét toló Andrássy eredményessége egyszeriben eltűnt. Eközben a pécsiek közül Pongó felváltva dobta a kosarakat a társakkal, Czimerrel és Kozárival, egyetlen Vecsei-dupla ellenében, amire hat percet kellett várnia a debreceniekét szurkolóknak. (27-42) A 28. minutumban Somogyfoki és Hodossi is értékesített két-két büntetőt, majd sorrendben Kozári, Somogyfoki és Kucsora duplái repítettek Mavrenski mester alakulatát. (29-50) Vecsei ugyan még a végén kozmetikázott egy kicsit büntetőivel, de Kucsorának akadt rá válasza, így a záró felvonás előtt nagyon elhúzott a Pécs. (31-51)

Tetemes hátránya ellenére mégsem adta fel a küzdelmet ugyanakkor a debreceni gárda. Bár Somogyfoki kosarával már 22 pontosra nőtt a differencia, Vecsei hármasa, Nagy büntetői, majd Andrássy duplája révén elkezdte a felzárkózást a hajdúsági együttes. (38-53) Sőt, ezt követően sem állt le, hiszen Pongó és Mogyorósi összesen három pontja ellenében Andrássy, és a triplát is dobó Nagy vezetésével tizenhármat tudott felmutatni a DEAC. (51-56) Ekkor még két perc volt hátra a mérkőzésből, de a Pécs még időben ébredt, és Mogyorósi két duplája, valamint Pongó egy sikeres büntetője révén eldöntötte a párharcot. (51-61) Az utolsó szó jogán még Nagy és Andrássy is javított a statisztikán, érdemi előrelépésre azonban már nem maradt idő, így Ivica Mavrenski tanítványai szállhatnak harcba vasárnap az ötödik helyért.

Dr. Nagy Ágoston: Sajnálom, hogy 11-kor kezdődött a meccs, mert mi akkor kezdtünk el játszani.

Ivica Mavrenski: Gratulálok a csapatomnak. A mérkőtés nagy részében jól játszottunk. a 4. negyedben meggyűlt a bajunk az ellenfél kombinatív védekezésével ( 1 embert fogott, 4 zónázott) és kihagytunk néhány üres dobást, de a végén higgadtak maradtunk.